Kimdir
Neler Oluyor?

Zeki Müren Kimdir?

Zeki Müren Kimdir? Zeki Müren’in 87. yılında Google’den büyük jest geçerek doodle olarak görsel yaptı. Zeki Müren kaç yaşında vefat etti. Hayatı hakkında kısaca bilgiler bu yazımızda yer alıyor.

Zeki Müren Hayatı

Zeki Müren Hayatı
Zeki Müren Hayatı

Zeki Müren, 6 Aralık 1931 tarihinde ise Bursa’nın Hisar semtinde, Ortapazar Caddesi’ndeki 30 numaralı ahşap evde Kaya ve Hayriye Müren çiftinin tek çocuğu olarak dünyaya gözlerini açtı. İlkokulu Bursa Osmangazi İlkokulunda öğrenim hayatını gördü. Henüz ilkokuldayken yeteneği öğretmenleri tarafından keşfedilirken ve müzikli okul müsamerelerinde baş rolleri oynamaya başlamış oldu. Hayatındaki ilk rolü, bu müsamerelerden birindeki çoban rolünde yer aldı.

İlk sahne konserini 26 Mayıs 1955 tarihinde verdi. Genellikle kendi dizayn ettiği sahne kıyafetlerini giyiyordu. Saz heyetine tek tip kıyafet giydirmek ve T podyum kullanmak gibi çeşitli yenilikler getirmiş oldu. 1976’da Londra’daki Royal Albert Hall’da konser vererek bu mekânda sahne alan ilk Türk sanatçı olarak görüldü.

24 Eylül 1996 günü, TRT İzmir Televizyonunda kendisi için düzenlenilen tören sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Bursa Emirsultan Mezarlığı’na defnedilmiş olundu. Vasiyetinde tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfına bırakmış oldu.

Diskografi
1970: Senede Bir Gün
1973: Pırlanta 1
1973: Pırlanta 2
1973: Pırlanta 3
1973: Pırlanta 4
1976: Güneşin Oğlu
1977: Mücevher

1978: Nazar Boncuğu
1979: Sükse
1981: Kahır Mektubu
1982: Eskimeyen Dost
1984: Hayat Öpücüğü
1985: Masal
1986: Aşk Kurbanı
1987: Helal Olsun

1988: Gözlerin Doğuyor Gecelerime
1989: Ayrıldık İşte
1989: Zirvedeki Şarkılar
1990: Dilek Çeşmesi
1991: Doruktaki Nağmeler
1992: Sorma

Zeki Müren Kimdir?

Zeki Müren Kimdir?

Zeki Müren Kimdir?

Zeki Müren Kimdir? Hayatı Kısaca hakkında bilgiler? Öğrenim hayatı ve aldığı kurs, eğitimler nelerdir? Hayatı ve kısaca biyografisi

Oy Oran 4.6 ( 1 Oy Oran)

Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası
Kapalı
Kapalı

Adblock Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün
Finanspara Piyasalar