• YARIM ALTIN
    8.135,00
    % -0,06
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5397
    % 0,15
  • € EURO
    35,0080
    % -0,10
  • £ POUND
    40,8464
    % -0,14
  • ¥ YUAN
    4,4941
    % 0,12
  • РУБ RUBLE
    0,3527
    % 0,10
  • BITCOIN/TL
    2097703,183
    % 0,25
  • BIST 100
    9.716,77
    % -0,05

Bankalara faiz çağrısı

Bankalara faiz çağrısı

ANGİAD Başkanı olarak görev yapan Altındağ, arka arkaya 4 kez faiz üst bandında yapılan indirimin artık reel sektöre de yansıması gerektiğinin altını çizdi.

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı olarak görev yapan Emre Altındağ, Merkez Bankası’nın kademeli faiz indiriminin reel sektöre tam anlamıyla yansımadığını açıklaması yaparak, “Burada en büyük görev bankalara düşüyor. Bankaların finansman maliyetlerini makul seviyeye indirmesi gerekiyor” ifadelerini kullanmış oldu.
Altındağ, yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Bankası’nın gecelik borç verme faizindeki indiriminin dört ayda 175 baz puana ulaştığını bunun reel sektör için çok önemli ve olumlu olduğunu kaydetti.
Arka arkaya 4 kez faiz üst bandında yapılan indirimin artık reel sektöre de yansıması gerektiğini belirten Altındağ, ticari kredilerde maliyetlerin yüksek rakamda seyretmeye devam ettiğini ifade etmiş oldu.

 
“En büyük görev bankalara düşüyor”
Piyasada bir süredir devam eden durgunluğun ortadan kalkması, üretim ve yatırım artışı için finansman maliyetlerinin makul seviyeye inmesi gerektiğini belirten Altındağ şu değerlendirmeyi yapmış oldu:
“Burada en büyük görev bankalara düşüyor. Yüksek faizlerin bugün birçok önemli sektörü doğrudan etkiliyor. Zira bu sektörler, finansmanını büyük ölçüde banka kredileri üzerinden sağlamaktadır. Dolayısıyla Merkez Bankası’nın faiz indirme kararlarının reel sektöre yansıması için bankaların da bir an önce indirime gitmesi gerekmektedir. Kredi maliyetlerinin azalması demek, reel sektörün finansmana kolay erişmesi, ülke ekonomisinin canlanması için çok önemli bir adım atılması demektir. Üreten kesimin bugün ihtiyaç duyduğu en önemli unsur ucuz likidite ve finansmandır. Dolayısıyla finansman maliyetleri düştükçe işletmelerimizin finansmana ulaşması da kolaylaşacak, bu da üretim, yatırım ve istihdamı pozitif etkileyecek.”

 

[poll id=”2″]

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.