• YARIM ALTIN
    8.546,00
    % -0,71
  • AMERIKAN DOLARI
    32,6019
    % 0,38
  • € EURO
    34,8035
    % 0,19
  • £ POUND
    40,6037
    % 0,01
  • ¥ YUAN
    4,5020
    % 0,17
  • РУБ RUBLE
    0,3497
    % 0,94
  • BITCOIN/TL
    2110113,553
    % 5,23
  • BIST 100
    9.481,58
    % -0,45

2018 Yılı Kredi Kart Aidat İadesi Nasıl Alınır?

2018 Yılı Kredi Kart Aidat İadesi Nasıl Alınır?

2018 Yılı Kredi Kart Aidat İadesi Nasıl Alınır?

2018 Yılı Kredi Kart Aidat İadesi Nasıl Alınır? Birçok kişi tarafından kullanılan kredi kartları bankaların teminatı altında bize sunduğu, alışveriş yapmayı kolaylaştıran ve nakit olmadığı zamanlarda kartın avantajlarından faydalanabilme olanağı sağlayan bir araçtır. Bununla beraber Bankalar tarafından Kredi Kart Aidat adı altında ücret alınmaktadır. Bu ücreti iade almak mümkün ve bu yazıda nasıl yapacağınız konusunda bilgi vermeye çalışacağız.

Kişiye özel olan kart bilgileri gizli tutulmalıdır. Asla ikinci kişiler ile paylaşılmamalıdır. Aksi takdirde kartınızın kopyalanması ve sizin bilginiz dışında kullanılması durumu ile karşı karşıya kalınabilir. Bankaların bize sunduğu kredi kartı avantajları oldukça fazladır.

Bu avantajları kullanırken, aslında bankalar birçok kredi kartı için kart kullanım bedeli yani yıllık olarak belirli kart aidatı ücreti alırlar.

Kredi Kartı Aidatı Geri Alma Yöntemleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan karar ile kart aidatını geri almak mümkün. Bankanıza ait kredi kartınızın müşteri hizmetlerini arayarak kart bedeli ücretlerini geri talep edebilirsiniz. Bazı bankalar sorun çıkarmadan talebinizi kabul edebilirler, tabi bu bankalara göre değişiklik gösterebilir.

Kimi banka kart bedelini kartınıza puan olarak yükleyebilir, kimi bankada bunun karşılığında otomatik ödeme talimatı vermenizi isteyebilir. Bu yöntem çoğunlukla kart harcamaları sürekli aktif olan kişiler için geçerli olabiliyor.

Bir diğer seçenek ise ilgili bankanıza itiraz dilekçesi yazarak başvuruda bulunulmalı, başvurunuzun kabul olmaması halinde kredi kartınıza ait ekstrelerinizi geriye dönük on yıl olacak şekilde aidat ücretlerinin tarafınıza iade edilmesini, aksi takdirde yasal yollara başvurulacağı, mahkeme ve avukat masraflarının da ilgili banka tarafından ödenmesini talep ettiğinize dair dilekçe ile noterden ihtar çekilebilir.

Ya da iadeli taahhütlü posta gönderilir. Son olarak tüm bunlara ek, kredi kartı aidatı iadesi dilekçesi ile Tüketici Hakem Heyetine başvurarak şikayet edebilirsiniz.

Kredi Kartı Aidatı Hangi Durumlarda Alınmaz?

Kredi kartını kullandığınız bankadan otomatik ödeme talimatınız varsa, bireysel emeklilik ve öğrenci kartına sahipseniz ya da bankanın başka hizmetlerinden faydalanıyorsanız kredi kartı aidatı ödemeyebilirsiniz.

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.