• YARIM ALTIN
    9.946,00
    % -0,40
  • AMERIKAN DOLARI
    34,8824
    % 0,03
  • € EURO
    36,6733
    % 0,11
  • £ POUND
    44,4902
    % 0,00
  • ¥ YUAN
    4,7919
    % 0,04
  • РУБ RUBLE
    0,3354
    % 1,47
  • BITCOIN/TL
    3517392,612
    % 2,67
  • BIST 100
    10.120,20
    % 0,61

Sera Kredisi Nedir?

Sera Kredisi Nedir?

Sera Kredisi Ne İşe Yarar?

Sera Kredisi Nedir? Kapalı tarım üretimindeki payı arttırabilmek amacı ile devlet, üreticilerine destek kredilerini sağlıyor. Sera faaliyetini yürütecek olan kişiler, faaliyetlerini büyütmek ya da onarım yapabilmek isteyenlere belli şartları karşılama şartıyla beraber devletin verdiği desteklerden yararlanılabilmektedir. Böylelikle üretici sera kredisi ile yatırımının da %85’ine kadar desteklenip ciddi olacak mali yükten kurtulur. Yatırımın tamamının sera kredisiyle karşılanması mümkün değildir.

Sera Kredisi Başvuruları Nereden Yapılmaktadır?

Sera kredisi başvuruları Ziraat bankası veya KOSGEB üstünden yapılan üretimlerden faydalandırılır. Üretici KOSGEB başvuru yaparak 50 bin TL’den 100 bin TL’ye kadar da sıfır faizli bir şekilde üretici destek kredisi alımı mümkün olmaktadır. KOSGEB kredileri kendi aralarında değişiklik gösterse de her kredi de olduğu gibi de Sera kredisi içerisinde kurum, üreticiden bazı taleplerde bulunur. Üretici belli tarihlerde ve belli şehirlerde düzenlenmiş olan KOSGEB eğitim toplantılarına katılmalıdır. Sertifikasıyla kuracağı sera içinde bir iş planı oluşturup yeniden KOSGEB’e başvuru yapması gerekir.

Büyük Üretim Alanları için Süreç Nasıl İşlemektedir?

Ziraat Bankası üstünden yapılacak olan başvurularda faaliyet alanı en az 1 dekardan az olmamak şartı ile örtü altı tarımsal olan üretim yönetmeliğine uygun koşullar sağlayıp daha sonrasında yapılmaktadır. İlgilenen bakanlık ili ya da ilçe merkezinin ele almış olduğu seranın da yürütüleceği alan içinde fizibilite raporları onaylanıp daha sonrasında Ziraat Bankası üreticinin kredisini sonuçlandırmaktadır. Kredi taksit sayısı ise ilgili kişiye göre de 36 ayı geçememektedir. Çiftçinin talebi doğrultusunda ödemeler aylık taksitlerin yerine 3 aylık, 6 veya 12 aylık periyodlar halinde düzenlenerek, bu şekilde ödemesi yapılabilmektedir.

Sera Kredisi için Başvuru Evrakları Nelerdir?

Başvuru için gerekli olan belgelerin arasında, kimlik belgesi fotokopisi, üreticinin de serayı satın alması durumunda da ekspertiz belgesinde seranın yeni yapılacağı durumlarda proforma tablosu ve fatura, ayrıca da çiftçilik belgesi istenmektedir. Bunların dışındaysa kredisi sağlayan kişiler devlet kurumlarıyla sınırlı değildir. Finansbank da üreticilere uygun olan sera kredisi kullandırma yetkisine ait olan kurumlardan biridir. Seranızı tamir etmek veya yeni bir sera kurmak için kredi başvurusu yaparak elinizdeki işleri daha fazla hızlandırma yoluna girebilirsiniz.

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.