• YARIM ALTIN
    8.506,00
    % -0,38
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5038
    % 0,08
  • € EURO
    34,7826
    % -0,12
  • £ POUND
    40,2943
    % -1,04
  • ¥ YUAN
    4,5009
    % 0,12
  • РУБ RUBLE
    0,3457
    % -0,21
  • BITCOIN/TL
    2084559,364
    % 0,63
  • BIST 100
    9.693,46
    % 1,77

Endüstriyel Kazanım Nedir?

Endüstriyel Kazanım Nedir?

Endüstriyel Kazanım Nedir?

Endüstriyel Kazanım Nedir? Endüstriyel ürünlerin son hallerini alması için birçok aşamadan geçmesi gerekmektedir. Ham maddeden istenilen ürünün elde edilmesine kadar birçok atık veya yan ürün meydana gelebilir. Asıl ürün için hiçbir işe yaramayacak çıktılar farklı şekillerde değerlendirilerek kazanım elde edilebilir.

 Endüstriyel Kazanımların Elde Ediliş Şekilleri

Her endüstri içerisinde meydana gelen atık ürünlerin değerlendirilmesine endüstriyel kazanım denmektedir. Bu kazanımlar ürün maliyetinin düşürülmesini sağlar. Atık ürünlerin değerlendirilmesi ayrı bir süreç içerse de farklı bir üretimin ham maddesi olabilmektedir.

 Endüstriyel Kazanımların Faydaları

Maliyet açısında olumlu etkileri olmakla beraber çevreye de fayda sağlayabilmektedir. Özellikle gelişmiş geri dönüşüm ekipmanlar sayesinde çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olmaktadır. Kullanım ömrünü tamamlamış ürünlerinde yeniden işlemlerden geçirilerek endüstriyel kazanım sağlanabilmektedir. Burada tarihi geçmiş ürünler veya bozulmuş ürünlerin çalışan kısımları yeniden üretim bandına dahil edilebilir. Çeşitli hurdaların tekrardan işlenerek satılması da mümkündür. Bir örnek vermek gerekirse atık gemilerden kesici metaller veya konserve kapları üretilebilmektedir. Üretim aşamalarında çıkacak atıkların doğru şekilde muhafaza edilmesi ve en optimize şekilde kazanım elde edilmesi gerekmektedir. Bu tür kazanımlar sayesinde ürünlerin maliyetinin düşürülmesi ve ucuza satılması sağlanmaktadır. Ucuz ürün ise yeni pazarlar etmektedir.

Ekonomik açıdan vazgeçilmez olan endüstriyel kazanımlar ülke ekonomisine ve ham madde kullanım miktarını azaltarak doğaya sağladığı katkılarla önemli ölçüde ilerleme kat edilmiştir. Son yıllarda neredeyse hiçbir kayıp yaşanmadan üretim yapılabilmekte hatta bir ürünün atık maddeleriyle farklı bir endüstriyel üretim yapılabilmektedir.

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.