• YARIM ALTIN
    9.761,00
    % 0,25
  • AMERIKAN DOLARI
    34,7619
    % 0,11
  • € EURO
    36,5385
    % 0,11
  • £ POUND
    44,0211
    % 0,15
  • ¥ YUAN
    4,7751
    % -0,35
  • РУБ RUBLE
    0,3264
    % 0,17
  • BITCOIN/TL
    3326106,700
    % -1,59
  • BIST 100
    9.681,11
    % 0,30

Dravitler Kimdir?

Dravitler Kimdir?

Dravitler Kimdir?

Dravitler Kimdir? Hindistan’da yaşayan ve Afrika kökenli olduğu düşünülen dünyanın en kalabalık etnik gruplarından biri olan Dravitler yahut Dravit halkı kısa boylu ve zenciye yakın renkte deriye sahiptir.

 Kökenleri Hakkında Görüşler

İnsanların ilk çıktığı yer olarak düşünülen Afrika kökenli olan Dravitler elbette ilk göçten çok daha sonraları Hindistan Yarımadası’na geçmiştir. Deri renklerinin Afrika yerlilerine benzemesinden dolayı oluşan bu hakim görüş dışında Dravitlerin kökeni hakkında başka teoriler ve araştırmalar da vardır. Ten rengi olarak her ne kadar Afrikalılara benzeler de fiziksel olarak daha kısa ve daha düz saçlılardır. Ayrıca dil olarak Hint-Avrupa dil ailesine mensup olmaları sebebiyle Dravitlerin başka bir bölgeden özellikle Ortadoğu’dan Hindistan’a göç ettikleri iddia edilmektedir. Hindistan Yarımadası’na geldikleri ilk dönemden itibaren tarım yapmış olmaları bu halkın çiftçiliği daha önceden bildiğini göstermektedir. Dolayısıyla Ortadoğu’daki Bereketli Hilal’den gelmiş olma ihtimalleri son dönemde oldukça güçlenmiştir.

 Aryan İstilası ve Dravitler

Hindistan’daki İndus Vadisi’ne yerleşerek tarımla uğraşan Dravitler İndus Uygarlığı’nın oluşmasına katkıda bulundu. Sembollerden oluşan yerel bir alfabe geliştirmenin yanı sıra din ve inanç konusunda da ileri bir düzeye ulaştılar. Tarım sayesinde artan nüfusla birlikte büyük ve kalabalık şehirler kurmaya başlayan Dravitler milattan önce 1500’lerde başlayan Aryan istilaları nedeniyle İndus Vadisi’nden daha aşağı bölgelere, Hindistan’ın güneyine doğru göç ettiler. Hazar Denizi ve civarından Hindistan’a doğru inen Aryan kavimleri ülkedeki tüm yerleşik düzeni dolayısıyla Dravitlerin kültürünü de değişikliğe uğrattı. Genel kültür haricinde din, siyaset, toplumsal ve sosyal yaşamda da büyük değişiklikler meydana geldi. Toplum, kast adı verilen keskin sınıflara ayrıldı. Kast sisteminin sertliği nedeniyle toplumsal yaşamda zorluklar yaşayan Dravitler buna rağmen ülkenin güney bölgelerinde krallıklar ve hanedanlıkları kurarak Hindistan siyasi tarihinde günümüze kadar yer bulabilmiştir.

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.