• YARIM ALTIN
    7.913,00
    % -0,97
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4617
    % 0,11
  • € EURO
    34,7536
    % -0,19
  • £ POUND
    40,6883
    % -0,37
  • ¥ YUAN
    4,4815
    % 0,06
  • РУБ RUBLE
    0,3487
    % 0,26
  • BITCOIN/TL
    2050836,740
    % 1,29
  • BIST 100
    10.082,77
    % 1,69

Sanayi Firmaları Hangileridir?

Sanayi Firmaları Hangileridir?

Sanayi Firmaları Hangileridir?

Sanayinin Önemi

Sanayi Firmaları Hangileridir? Sanayi bir ülkenin en büyük kalkınma ekonomisi olmakla birlikte birçok işsize iş olanağı da sağlayan üretim tesisidir. Hammaddelerin ya da yarı işlem görmüş maddelerin kullanışlı hale dönüştürülmesine sanayi denir. Modern Dünyamız günden güne gelişerek yeni teknolojik gelişmelere imza atıyor. Bu gelişmelere katkıda bulunan materyallerden biriside elbette sanayi firmaları, gelişmekte olan Dünyamız da sanayi firmalarının yeri oldukça büyük olup aklınıza gelen en küçük ev eşyalarından, elektronik cihazlara en büyük iş makinalarından, insansı robotlara kadar sanayi firmaları üretim yapmaktadır.

 Dördüncü Sanayi Devriminin Gelişimi

Dördüncü sanayi devriminin temelini atan Almanya’nın ardından Avrupa da yaygınlık göstermeye başlamıştır. Daha sonra Japonya ve ABD’de yaygınlaşan süreç ülkemizde de hızla benimsenmiştir. Dünya çapında dördüncü sanayi devrimine liderlik eden firmaları sıralayacak olursak:

  1. SIEMENS:

Şuan ki gücünü otomasyon teknolojisinden alan kendi kendini iyileştiren otonom sistemler geliştirmektedir. Üretim aşamasında her çalışanın sanal ve Real Dünya da iletişim halinde olması bu aşamalarda oluşan dataların büyük veri ile çözümlemesini olanak sağlar. Bir Alman kavramıyla başlayan gelişim süreci gene bir Alman firmasıyla başarı sağlamıştır.

  1. BOSCH:

Dünyanın ileri gelen ürün ve hizmet tedarikçilerinden biriside Bosch, Almaya başta olmakla birlikte bu şirkette öncü bir yer edinmiştir. 250’yi aşkın tesisiyle milyonlarca başarılı projeye imza atmıştır. Web tabanlı koruma sistemlerinde kendi bulutu olan “Bosch Lot Cloud“ kullanan Bosch, beş milyon cihaz ve makineyi kendi ağına bağlamış bulunmaktadır. Bunun sayesinde yıllık tasarrufu binlerce milyon dolara çıkmayı planlamıştır.

3.GENERAL ELEKTRİK:

General Elektrik dijitalleşen sanayinin ekonomiye çok fazla katkıda bulunacağını düşünmekte ve bu konuda büyük adımlar atmaktadır. Dijitalleşmeyle büyük bir yol kat edeceğine inanan GE birlikte üreten, hatta kendi kendini fabrikalar olabileceğini düşünmektedir.

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.