• YARIM ALTIN
    7.967,00
    % -2,66
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5070
    % 0,20
  • € EURO
    34,9504
    % 0,32
  • £ POUND
    41,1160
    % 0,86
  • ¥ YUAN
    4,4788
    % -0,03
  • РУБ RUBLE
    0,3494
    % -0,68
  • BITCOIN/TL
    2047837,564
    % -0,98
  • BIST 100
    10.082,77
    % 1,69

Google Play Store’a “Şimdi Dene” Özelliği

Google Play Store’a “Şimdi Dene” Özelliği

Google Play Store’a “Şimdi Dene” Özelliği

 

Google Play Store’a “Şimdi Dene” Özelliği getirildi. Bir mobil uygulamayı uygulama marketinde tanıtmak ve bunun beraberinde ise kullanıcının dikkatini çekmek için yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok. Trailer videoları, öne çıkan görseller ve uzun uzadıya yazılan uygulama açıklamaları, kullanıcılara uygulamanın nasıl bir deneyim sunacağını tam manasıyla iletemiyor. Bunu artık mazide bırakmak isteyen Google, Android kullanıcılarının uygulamaları indirmeden önce deneyebileceği bir özellik olan “Şimdi Dene” özelliğini Play Store mağazasına entegre etmiş oldu.

 

Google Play Store’da artık bazı uygulamaların yanında “Yükle” butonuyla birlikte “Şimdi Dene” butonu sizini karşılayacak. Uygulamaları indirmeden veya satın almadan önce mobil kullanıcılara test etme şansı sunacak bu özellik sayesinde uygulama geliştiricileri uygulamalarının kullanıcı deneyimini kolayca ön plana çıkarabilecek.

 

Şimdi Dene özelliği ne yazık ki tüm uygulamalarda kullanılabilir olmayacak. Kullanıcıların bu yeni özellikle uygulamasını denemesini isteyen geliştiricilerin kitabına uygun şekilde uygulamasını optimize etmesi ve yenilenen güncellemeye ayak uydurması gerekecek. Yani uygulama geliştiricisi uygulamasını “Şimdi Dene” özelliği için geliştirmediği taktirde söz konusu uygulamayı denememiz mümkün olmayacak.

Google’ın yaptığı bu yenilikle birlikte mobil platformlar için bir nevi hafif demoların döneminin başlayacağını söyleyebiliriz. Şu an bu özelliği kullanan uygulamaların sayısı bir elin parmağı kadar fakat yine de yeni özelliğe göz atmak isterseniz BuzzFeed ve Skyscanner gibi popüler uygulamalar yardımıyla deneme turuna çıkabilirsiniz.

Play Store’da bugün öne çıkan en büyük değişiklik Şimdi Dene butonu ama yapılan değişiklikler bununla sınırlı değil. Apple’ın App Store’undaki yeni tasarımını kendine örnek alan Google, Play Store’da oyunlar bölümünü elden geçiriyor. Artık yeni oyunlar ve ilginizi çekebilecek oyunlar için daha çok tanıtım videosu karşınıza çıkacak.

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.