• YARIM ALTIN
    7.874,00
    % 0,19
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3469
    % 0,25
  • € EURO
    35,0983
    % -0,14
  • £ POUND
    40,8357
    % -0,47
  • ¥ YUAN
    4,4770
    % 0,28
  • РУБ RUBLE
    0,3498
    % 0,28
  • BITCOIN/TL
    2276599,222
    % 2,55
  • BIST 100
    9.079,97
    % 3,10

Simülasyona Dayalı Tıp Eğitimi Nedir?

Simülasyona Dayalı Tıp Eğitimi Nedir?

Simülasyona Dayalı Tıp Eğitimi

Simülasyona Dayalı Tıp Eğitimi Nedir? Türkçe olarak benzetim ifadesi ile de anlatabileceğimiz simülasyon, gerçekte var olan görevlerin, fenomenlerin, ekipmanların, davranışların ya da bazı bilişsel eylemlerin tekrarlanması olarak tanımlanabilir.

Simülasyon Nedir?

Simülasyonun temel noktası “Aslına uygunluk” ilkesi taşımak zorunda olmasıdır. Ancak bu ilke sayesinde simülasyon gerçeğe uygunluk amacına ulaşabilir ve simülasyon yardımıyla uygulamalarına katkıda bulunacak olan kişi için faydalı olabilir. Basitçe bir simülasyon simüle ettiği yani benzetildiği şeyin tüm durumlarını taklit edebilmeli ve katılımcının kullanacağı zengin bir ortam hazırlamalıdır. Teknoloji ve bilimin gelişmesiyle beraber pek çok yerde görülen bir yöntem olan simülasyon inşaattan eğitime, spordan sağlığa kadar neredeyse her alandaki uygulamalarda başvurulan bir yöntem haline gelmiştir.

 Tıp Eğitiminde Simülasyon Kullanımı

Teknolojinin gelişmesiyle her alanda kullanılan bir yöntem haline gelen simülasyon yönteminin kullanımının en yaygın olduğu iki alan olarak eğitim ve sağlık alanını söyleyebiliriz. Çağın gelişimine ayak uydurmak zorunda olan bu iki önemli alanın birleştiği nokta ise “Tıp Eğitimi” olarak değerlendirilebilir. İnsan sağlığına derinden etki eden bir konu olan tıp eğitimi gün geçtikçe daha modern daha ilerici bir görünüme bürünmek zorunda kalıyor. Bu doğrultuda çağımızın eğitimde en çok kullanılan teknik gelişimlerinden biri olan simülasyon da tıp eğitiminin içine sızmış durumda. Deneyime dayalı öğrenmenin en iyi yollarından biri olan simülasyona dayalı tıp eğitimi, doktor adaylarına hastaya zarar vermeden, tekrarlayarak, hataya yaparak, hatalarından ders çıkartarak öğrenme ve tecrübe kazanma imkanı sunmakta. Simülasyonu istediğiniz senaryoya göre hazırlayabileceğiniz için doktor adaylarının her türlü problemle ve durumla karşılaşacağı olaylar oluşturabildiği ve her duruma hazırlık kazanmasını sağlayabileceği bir ortam hazırlamakta. Simülasyon deneyimi doktor adaylarının hata yapabilme gerginliği ve tecrübesizliğin getirdiği psikolojik baskıyı ortadan kaldırma konusunda önemli göreve sahip.

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.