• YARIM ALTIN
    8.091,00
    % -0,10
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3349
    % 0,16
  • € EURO
    35,1858
    % -0,02
  • £ POUND
    41,1190
    % -0,06
  • ¥ YUAN
    4,4923
    % 0,10
  • РУБ RUBLE
    0,3522
    % 0,30
  • BITCOIN/TL
    2103913,601
    % -5,06
  • BIST 100
    7.962,34
    % 3,14

Altın Yorum ve Yorumları Analizleri Tahminleri

Altın Yorum ve Yorumları Analizleri Tahminleri

İçindekiler

Altın Yorum ve Yorumları Analizleri Tahminleri daha fazlası Finanspara’da. Bu sayfamızda anlık olarak altın yorum ve Altın analizleri an ve an paylaşılacaktır. Tarih sırasına göre başlıklardan takip edebileceksiniz.

Altın Yorumları / Ahlatçı Yatırım (27.07.2020)

Haftanın dördüncü işlem gününde kurda 6,83 – 6,85 seviyeleri arasında aşağı yönlü sınırlı hareketler devam ederken, güvenli varlık olarak talep görmeye devam eden Ons Altın’ın 1880$ seviyesi üzerinde yükselişini sürdürmesi ile Gram Altın’ında yukarı yönlü hareketine devam ettiği takip edilmişti. Haftanın son işlem gününde ise kurda yatay hareketler sürerken, takip edilen jeopolitik riskler ve Dolar endeksindeki zayıf görünümün Ons Altın’a destek olması ile Gram Altın’ında 415 seviyesi üzerinde yukarı yönlü hareketine devam ettiği izlendi.

Teknik olarak incelediğimizde, Gram Altın’ın 425 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. 420 destek seviyesinin üzerinde kaldığı sürece gelebilecek alımlar ile yukarı yönlü eğilimin devam etmesi durumunda 430, 435 ve 440 takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile Gram Altın’daki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 420, 415 ve 410 destek seviyeleri takip edilmelidir.

Altın Yorumları / Ahlatçı Yatırım (23.07.2020)

Haftanın ikinci işlem gününde piyasalardaki iyimserlik ile artan risk iştahının Dolar’a olan talebi azaltması ile kurda 6,82 seviyesinde aşağı yönlü hareketler gözlenirken, Ons Altın’da takip edilen 1840 Dolar seviyesi hareketlerin devamında Gram Altın’ında 400 TL üzerinde yükselişine devam ettiği izlenmişti. Haftanın üçüncü işlem gününde kayıplarını geri alarak 6,84 – 6,85 aralığında hareketini sürdüren Dolar/TL kuruna ek olarak, güvenli varlık olarak talep görmeye devam eden Ons Altın’ın 1860 Dolar seviyesi üzerinde yükselişini sürdürmesi ile Gram Altın’ında yukarı yönlü hareketine devam ettiği takip edildi.

Teknik olarak incelediğimizde, Gram Altın’ın 411 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. 408 destek seviyesinin üzerinde kaldığı sürece gelebilecek alımlar ile yukarı yönlü eğilimin devam etmesi durumunda 413, 416 ve 419 takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile Gram Altın’daki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 408, 405 ve 402 destek seviyeleri takip edilmelidir.

Altın Yorumları / Ahlatçı Yatırım (22.07.2020)

Haftanın ilk işlem gününde zayıf veri akışı ile birlikte kurda yatay hareket devam ederken, güvenli varlık talebi olarak Ons Altın’ın talep bulması sonucu Gram Altın’ında yukarı yönlü hareketini sürdürdüğü takip edildi. Haftanın ikinci işlem gününde ise piyasalardaki iyimserlik ile artan risk iştahı Dolar’a olan talebi azaltması ile kurda 6,82 seviyesinde aşağı yönlü hareketler gözlenirken, Ons Altın’da takip edilen 1840 seviyesi hareketler ile birlikte Gram Altın’ında 400 TL üzerinde yükselişine devam ettiği izlendi.

Teknik olarak incelediğimizde, Gram Altın’ın 408 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. 405 destek seviyesinin üzerinde kaldığı sürece gelebilecek alımlar ile yukarı yönlü eğilimin devam etmesi durumunda 410, 413 ve 415 takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile Gram Altın’daki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 405, 402 ve 399 destek seviyeleri takip edilmelidir.

Altın Yorumları / Alan Yatırım (21.07.2020)

Ons Altın Fiyatındaki Yükselişten Güç Kazanıyor… Yeni haftaya 398 TL seviyelerinde başlayan gram altın ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak yeniden 400 TL seviyelerine yükseldi. Koronavirüs vaka sayılarındaki artış ve global ekonomiye yönelik belirsizlikler altın fiyatlarına destek olmayı sürdürüyor.

Altın Yorumları / Alan Yatırım (07.07.2020)

Gram altın 393 TL Seviyelerinde… Gram altın ons altındaki yükselişten ve Dolar TL kurundaki yatay hareketten destek buluyor. Altın fiyatları hisselerdeki yükseliş devam etse de piyasalarında temkinli duruşundan destek buluyor. Dünkü sınırlı yükselişinin ardından 392 TL seviyelerinde işlem görüyor. Mayıs ayında tarihi rekor seviye olan 396 TL’ye ulaşan gram altında en yakın destek noktası olarak 387 TL seviyeleri izleniyor.

Altın Yorumları / Ahlatcı Yatırım (25.06.2020)

Gram Altın Ons ile Birlikte Hareket Ediyor

Son dönemde 6,83-6,86 TL arasında oldukça yatay hareket eden dolar/TL kurunun Gram Altın’a etkisi azalırken Gram Altın’ın hareketine Ons Altın’ın yön verdiğini görüyoruz. Ons’un 1720 dolar seviyelerinden 1775 dolara yaptığı hareket sonrasında gram Altın’da 380 TL’den yükselişe geçerek 392 TL seviyeleri test etti. Yaşanan hızlı yükseliş sonrasında kar satışları ile geri çekilen sarı metal 390 TL direncinin altında fiyatlanmaya devam ediyor. Gün içerisinde yurt içinde açıklanacak TCMB faiz kararı ve ABD’de açıklanacak çekirdek dayanaklı mal siparişleri ile GSYİH verileri hem Ons hem de Dolar/TL tarafında oynaklığı artırabilir. Gram Altın’da olası aşağı yönlü hareketlerde 387 ve 385 TL destek seviyeleri söz konusu iken yukarı yönlü hareketlerde ise 390 ve 392 TL direnç seviyelerini takip edeceğiz.

Destekler: 387 / 385 / 382
Dirençler: 390 / 392 / 395

Altın Yorumları / Alan Yatırım (09.06.2020)

Global piyasalar normalleşme çabalarının yarattığı iyimserlikle birlikte geçtiğimiz hafta olumlu bir görünüm sergiledi. Altının güvenli liman olarak cazibesi, daha fazla ekonominin yeniden açılması ve virüs eğrisinin yatay hale gelmesi ile birlikte azaldı. Ekonomilerin yeniden açılmaya başlaması, toparlanmaya işaret eden makroekonomik veriler ve risk iştahındaki yükselişle birlikte altının ons fiyatı 3 hafta üst üste geriliyerek, Eylül ayından bu yana görülen en uzun düşüş serisini gerçekleştirdi. Altın ETF’leri tarafına baktığımızda da satışlar devam ediyor. Cuma günkü altın ETF işlemlerinde 68 bin ons altın satılırken, borsa yatırım fonlarında biriken toplam altın büyüklüğü 100 milyon onsa geriledi. Avrupa Merkez Bankası Haziran ayı toplantısında varlık alım programında beklenenden fazla artışa gitmesi ve hisse senedi piyasalarının ralli yapması altına darbe vurdu. ABD ve Çin arasındaki gerilim, Hong Kong’daki protestolar, ABD’de ülke çapına yayılan eylemler gibi risklere rağmen altın fiyatları yatırımcıların ekonomilerin açılmasına odaklanmasıyla birlikte zayıf bir görünüm sergiliyor. Cuma günü ABD’de açıklanan istihdam verileri ekonominin beklenenden kısa sürede toparlanabileceğine yönelik iyimser beklenti yarattı. Tarım dışı istihdam verisinin Mayıs ayında da azalması beklenirken sürpriz biçimde 2.5 milyon artış gösterdi. İşsizlik oranı ise %14.7’den %13.3’e geriledi. Fed Başkanı Powell ve diğer yetkililer Mayıs- Haziran döneminde de işsizlik ve istihdam tarafındaki sorunun devam edeceği yönünde açıklamalarda bulunmuş, ekonomik toparlanmanın da yavaş olacağına vurgu yapmışlardı. Cuma günkü veri ise toparlanmanın sanılandan hızlı olacağına dair beklentileri destekledi. Şimdi gözler FED’in Çarşamba günü gerçekleştireceği Haziran ayı toplantısında olacak. Güçlü istihdam verileri sonrasında FED Başkanı Powell’ın vereceği mesajlar piyasaların takibinde olacak.


Son birkaç haftadır finansal piyasalarda risk varlıklara yönelik ilginin artmasıyla birlikte birlikte kazançlarını sürdürmekte güçlük çeken altının orta vadede yükseliş potansiyelinin devam etmesine yönelik görüşümüzü koruyoruz. Küresel likidite bolluğu ve majör Merkez bankalarının bilançolarındaki genişleme yavaşlama işaretleri göstermiyor, diğer taraftan jeopolitik gerilimler yükseliyor. Kasım ayında gerçekleştirilecek ABD Başkanlık seçimleri ve kampanya süreci beraberinde bir çok belirsizlik barındırıyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Avrupa Merkez Bankası toplantısından sonra bu hafta gözler FED toplantısında olacak. FED Başkanı Powell’ın vereceği mesajlar altın yatırımcısı açısında gündemde öne çıkan başlıklar arasında yer alacak.

Piyasa tahminlerinden çok daha iyi gelen istihdam verisinin ardından en sert hareket ons altında oldu. Dolar global bazda güç kazanırken altının ons fiyatı 1,670 $ seviyelerine kadar gerileyerek son bir aydaki tüm kazançlarını sildi. Sonrasında ise gelen tepki alımlarıyla birlikte 1,690 $ seviyelerine yükseldi. Altının ons fiyatında 1,660 $ seviyesi teknik açıdan önemli bir destek noktası olarak takip ediliyor. Bu seviyelere gerilediğinde güçlü bir tepki verilemez ise bir sonraki hedef 1,640 $ seviyeleri olacaktır. 1,640 $ seviyelerinde tutunması ise iyi bir alım fırsatı yaratacaktır. Bu destek seviyesinin korunması durumunda kademeli olarak alımların devam etmesi beklenebilir. Kısa vadeli direnç seviyesi ise 1,707 $ seviyesindedir. Bu seviyenin yukarı yönlü kırılması durumunda 1,722 $ seviyeleri gündeme gelecektir.

Türkiye’de ve global bazda faiz seviyelerinin orta vadede global enflasyon seviyesinin altında kalmasını ve bu durumun eksi reel faiz ortamını devam ettirmesini beklemekteyiz. TL dahil gelişmekte olan para birimleri dolara karşı değer kaybederken ABD doları da artan bütçe açığı ve eksi reel faiz nedeniyle altına karşı değer kaybetmektedir. Altındaki mevcut konjonktürün 1-3 yıl daha devam etmesi beklenebilir. Kısa vadede TL varlıklardaki güçlenme ve gram altının en önemli bileşeni olan ons fiyatına bağlı olarak 352 TL seviyelerinin söz konusu olması beklenebilir. Gram altında geri çekilmeler alım fırsatı olarak değerlendirebilir. Dalgalı seyirde aşağı yönlü hareketin kısa vadede devam etmesi, uzun vadede ise TL cinsinden altın fiyatlarındaki yükselişin devamını beklemekteyiz.

Altın Yorumları / Ahlatçı Yatırım (08.06.2020)

Perşembe günü kurda yukarı yönlü sınırlı hareketler takip edilirken Ons Altın’da beklentilerin altında gelen veriler sonrası risk iştahında gözlenen gerileme sonrası Ons Altın’ın yukarı yönlü hareket etmesi ile Gram Altın’da da yükselişini sürdürdüğü takip edildi. Haftanın son işlem gününde ise kurda açıklanan veriler sonrası Dolar’ın güçlü duruşunu sürdürmesi ile yukarı yönlü hareketler takip edilirken, Ons Altın tarafında artan risk iştahı ve tarım dışı veri seti sonrası aşağı yönlü hareket etmesi ile Gram Altın’ında aşağı yönlü hareketini derinleştirdiği gözlendi.

Teknik olarak incelediğimizde, Gram Altın’ın 367 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. 365 destek seviyesinin üzerinde kaldığı sürece gelebilecek alımlar ile yukarı yönlü eğilimin devam etmesi durumunda 370, 373 ve 376 takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile Gram Altın’daki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 365, 362 ve 360 destek seviyeleri takip edilmelidir.

Altın Yorumları / Ahlatçı Yatırım (13.05.2020)

Haftanın ilk işlem gününde BDDK’nın TL yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmeyen 3 bankaya getirdiği işlem yasağını kaldırdığı duyurmasının TL üzerindeki sınırlı etkileri gözlenirken, Ons Altın tarafında talebe bağlı olarak gerilemenin sonucunda Gram Altın günü 1,1 azalışla 385,9 liradan tamamlamıştı. Haftanın ikinci işlem gününde ise Türk Lirası’nda gözlenen değer kazanımları ile birlikte kurda 7 TL altında aşağı yönlü bir seyir devam ederken, 1690-1710 Dolar aralığında dar bir bant içine sıkışan Ons Altın’ın, koronavirüs pandemisine ilişkin son gelişmelere çevirmeleri ile birlikte 1700 Dolar seviyesinde tutunduğu takip edildi. Gün sonunda takip edilen gelişmeler ile birlikte Gram Altın’ın da aşağı yönlü hareketini üçüncü gününde de sürdürdüğü izlendi.

Teknik olarak incelediğimizde, Gram Altın’ın 382 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. 385 direnç seviyesinin altında kaldığı sürece gelebilecek satışlar ile aşağı yönlü eğilimin devam etmesi durumunda 380, 377 ve 375 takip edilmesi gereken önemli destek seviyeleridir. Gelebilecek olası alımlar ile Gram Altın’daki eğilimin yukarı yönlü hareketinde ise 385, 387 ve 390 direnç seviyeleri takip edilmelidir.

Altın Yorumları / Ahlatçı Yatırım (12.05.2020)

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde kur tarafında açıklanan ABD istihdam verisi sonrası Dolar’ın baskı altında kalmasına rağmen sınırlı yükselişi devam ederken, Ons Altın tarafında gözlenen gerileme ile birlikte Gram Altın’ın aşağı yönlü hareketini sürdürdüğü izlenmişti. Haftanın ilk işlem gününde ise Geçtiğimiz hafta BDDK’nın TL yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmeyen 3 bankaya işlem yasağı getirmesi kurdaki yukarı yönlü hareketi sınırlamış ve kur bir miktar gerilediği gözlenmişti. Pazartesi sabah saatlerinde, BDDK’nın 3 yabancı banka ile TL döviz işlem yasağını kaldırdığı duyurmasının TL üzerindeki sınırlı etkileri gözlenirken, Ons Altın tarafında talebe bağlı olarak gerilemenin devam ettiği gözlendi. Gün sonunda takip edilen gelişmeler ile birlikte Gram Altın’ın da Ons Altın’a benzer olarak aşağı yönlü hareketini sürdürdüğü izlendi.

Teknik olarak incelediğimizde, Gram Altın’ın 385 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. 388 direnç seviyesinin altında kaldığı sürece gelebilecek satışlar ile aşağı yönlü eğilimin devam etmesi durumunda 382, 380 ve 377 takip edilmesi gereken önemli destek seviyeleridir. Gelebilecek olası alımlar ile Gram Altın’daki eğilimin yukarı yönlü hareketinde ise 388, 390 ve 393 direnç seviyeleri takip edilmelidir.

Altın Yorumları / Ahlatçı Yatırım – (27.04.2020)

Teknik olarak incelendiğinde gram altının 386 TL seviyelerinde belirleyici olarak kaldığı gözleniyor. 383 TL destek fiyatı üzerinde işlem görmeye devam edildiği sürece yukarı yönlü hareketlerin olması durumunda 390, 393 ve 396 TL seviyeleri direnç takip edilmelidir. Olası aşağı yönlü hareketlerde ise 383, 380 ve 377 TL seviyeleri destek olarak takip edilmelidir.

Altın Yorumları / Ahlatçı Yatırım – (24.04.2020)

Yurt içerisindeki gelişmelere rağmen Dolar’ın güçlü duruşunu sürdürmesi ve Ons tarafında güvenli varlık talebinin desteklenmesi ile birlikte Gram Altın üzerindeki etkileri takip edilmişti. Haftanın dördüncü işlem gününde ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin 100. açılış yıl dönümü kutlanırken, ABD’de açıklanan veriler ile birlikte kur tarafında sınırlı geri çekilme takip edilirken, Ons Altın tarafında teşvik beklentiler ile yükselişin sürdüğü takip edildi. Gün içerisinde takip edilen gelişmeler ve artan güvenli varlık talebi sonucu Gram Altın’ın yukarı yönlü hareketini sürdürdüğü izlendi.

Teknik olarak incelendiğinde, Gram Altın’ın 386 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. 383 destek seviyesinin üzerinde kaldığı sürece gelebilecek alımlar ile yukarı yönlü eğilimin devam etmesi durumunda 390, 393 ve 396 takip edilmesi gereken önemli destek seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile Gram Altın’daki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 383, 380 ve 377 destek seviyeleri takip edilmelidir.

Altın Yorumları / Venbey Yatırım – (22.04.2020)

Altın 12 günlük en düşük seviyeden hafifçe yükseldi, 1.685 $ civarında konsolidasyona girdi. Fed Başkanı Jerome Powell, ekonomik toparlanmanın sağlanması için “etkili, proaktif ve agresif” bir şekilde hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti. Haftalık veriler, 6,6 milyon Amerikalı’nın 4 Nisan ile biten hafta boyunca işsizlik parası için başvurduğunu ortaya koydu.

Altın Yorumları / Ahlatcı Yatırım – (21.04.2020)

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ekonomisinin yeniden açılmasına ilişkin planlar, koronavirüsün tedavisine yönelik ilaç geliştirmede görülen ilerlemeler ve ABD on yıllık Tahvil faizlerindeki yükseliş ile birlikte güvenli liman talebindeki azalış dikkatlerimizi çekmişti. Haftanın ilk işlem gününde ise koronavirüsün yayılmasının kontrol altına alındığına ilişkin ilave işaretler sonrası güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin azaldığı gözlense de ABD on yıllık Tahvil faizlerindeki yükseliş ve Petrol fiyatlarındaki rekor düşüş sonucu talebin toplanması sonucu Altın’ın sınırlı yükselişini sürdürdüğü gözlendi.

Altın Yorumları / Venbey Yatırım – (20.04.2020)

Dün altın %1’in üzerinde sert bir yükseliş göstererek 1720 $ bandının üzerinde seyrediyor. Fed Başkanı Jerome Powell, ekonomik toparlanmanın sağlanması için “etkili, proaktif ve agresif” bir şekilde hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti. Haftalık veriler, 6,6 milyon Amerikalı’nın 4 Nisan ile biten hafta boyunca işsizlik parası için başvurduğunu ortaya koydu.

Altın Yorumları / Ahlatcı Yatırım – (15.04.2020)

Haftanın ilk işlem gününde piyasalardaki güvenli liman talebinin artması üzerine Ons Altın’ın 1722 Dolar seviyesini test etti ve Aralık 2012’den beri en yüksek seviyesine yükseldi. Gün sonunda ise önde gelen borsa endekslerindeki keskin düşüşlerle görülen piyasalardaki riskten kaçınma hissiyatı ve takip edilen gelişmeler ile birlikte Altın’ın yukarı yönlü hareketini sürdürdüğü gözlendi. Yükselişine devam eden Ons Altın 1750 dolardaki direncine oldukça yaklaşsana gelen kar satışları ile geri çekildi. Altın’da direnç seviyelerinin geçilmesi durumunda yükselişin hızlandığını görebiliriz.

Altın Yorumları / Osmanlı Yatırım – (14.04.2020)

1,718.44 seviyesinin altında kaldığı sürece aşağı yönlü gevşemeler görebiliriz. Önceki işlem gününde 1,716.43 seviyesinden kapanan ons altın için günlük kazanç %0.21 olarak gerçekleşti. 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan ons altın için RSI göstergesi 66.70 seviyesinde iken momentumu 105.50 seviyesinde

Gün içi yukarı yönlü hareketlerde 1,718.44 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 1,723.78, 1,731.14 ve 1,736.48 dirençleri önemli hale gelebilir. Olası geri
çekilmelerde ise 1,711.09, 1,705.74 ve 1,698.39 destek seviyeleri olarak izlenecektir.

Gram Altın Yorumları – (13.04.2020)

Gram altın 369 lira seviyelerinde-11:21

Altının gram fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından 368,7 liradan işlem görüyor.

Cuma günü, ons fiyatındaki sınırlı düşüşe karşın dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 362,7 liradan tamamladı.

Yeni güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, rekor seviye olan 369,4 lirayı görmesinin ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1,7 üzerinde 368,7 lira seviyesinde seyrediyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 605 lira, Cumhuriyet altını da 2.480 liradan satılıyor.

Altın Yorumları / Venbey Yatırım – (10.04.2020)

Fed, ekonomiyi desteklemek için 2,3 trilyon dolarlık kredi sağlamak için yeni adımlar attı. Fed Başkanı Jerome Powell, ekonomik toparlanmanın sağlanması için “etkili, proaktif ve agresif” bir şekilde hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti. Haftalık veriler, 6,6 milyon Amerikalı’nın 4 Nisan ile biten hafta boyunca işsizlik parası için başvurduğunu ortaya koydu.

Altın Yorumları / Dinamik Menkul – (09.04.2020)

XAUUSD-Altın için Önemli Bir Gün

Bugün yapılacak olan OPEC+ toplantısı ile Amerika’da açıklanacak olan Haftalık İşsizlik Başvuruları Verisi Altın için önemli olabilir. Altının kritik 1650 destek seviyesi üzerinde fiyatlandığını ve gün içinde bu seviye üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 1667 direncine doğru yukarı yönlü bir hareket olacağını tahmin etmekteyiz. Bununla birlikte 1650 referans seviyesinin kırılması durumunda değerli madende 1638 seviyelerine doğru bir satış baskısı gündeme gelebilir.

Altın Yorumları / İntegral Yatırım – (08.04.2020)

Altında yön arayışı sürüyor

Küresel piyasalarda, altın için ani hareketler izleniyor. Altın, bu hafta 1600-1675$ arasında dalgalanıyor. Şu sıralarda, 1645$ çevresinde seyirler izleniyor. Altın için riskler sürdüğü sürece geri çekilmelerde sınırlı kalması beklenebilir. Bu hafta, piyasalardaki iyimserlik virüsün yayılma hızının yavaşladığına yönelik gibi duruyor. Ancak netleşen bir durum olmadığı için bu açıdan hala kritik. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde virüsün yayılma hızı bu anlamda önemli olacaktır.

Altın Gün İçi Yorumu / Yatırım Finansman – (07.04.2020)

ABD’nin korona virüs salgınında ilk sırada yer almasına rağmen, Avrupa’da vaka sayısının hafif ivme kaybı yaşaması piyasalardaki risk iştahını arttırdı. Ayrıca Avrupa’da İtalya başta olmak üzere artan teşvik programlarının akabinde endeksler günü oldukça pozitif bölgede tamamladı. Bu olumlu görüntüye rağmen dünya genelinde devam eden korona virüs salgını riski ekonomiler üzerinde tedirginlik oluşturmaya devam ediyor ve böylece Ons Altın fiyatlarının 1660 seviyesi üzerine varan oranda yükseliş gerçekleştirdiğini görüyoruz.

Altın Yorumları / Dinamik Menkul – (06.04.2020)

XAUUSD-Altın Yukarı Seviyeleri Zorluyor

Doların haftaya nispeten satıcılı başlaması ile birlikte Altında yukarı yönlü hareketler izliyoruz. Özellikle güvenli liman özelliği ile birlikte talep gören Altının 1626 kritik referans seviyesi üzerinde işlem görüyor. Bu seviye üzerinde günlük bazda kalıcılık sağlaması durumunda 1 nisandan bu yana görülen yükseliş hareketinin yeni bir boyut kazanacağını düşünüyoruz. Bu durumda takip edeceğimiz seviye 1638 direnç seviyesi olacaktır. Buna karşın 1626 referans seviyesinin kırılması durumunda ise Altında tekrar 1612 desteğine doğru geri çekilmeler yaşanabilir.

Gram Altın Yorumları – (02.04.2020)

Gram altın 341 lira seviyelerinde-12:10

Altının gram fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından 341,4 liradan alıcı buluyor.

Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 2,2 artışla 342,9 liradan tamamladı.

Yeni güne de artışla başlayan altının gram fiyatı, 344,3 lira ile rekor seviyeyi görmesinin ardından düşüşe geçerek, saat 11.40 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 341,4 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 563 lira, Cumhuriyet altını da 2.300 liradan satılıyor.

Altın Yorumları / ALB Forex – (01.04.2020)

ABD’de koronavirüs salgını sebebiyle ölenlerin sayısının Çin’i geride bırakması ve salgın sebebiyle 200 bin kişinin hayatını kaybedebileceğine dair yetkili makamlarca yapılan açıklamalar sonrasında yatırımcıların dolara olan talebi artarak değerli metali baskı altında bıraktı. Bugün açıklanacak olan ABD verilerinin oynaklığı artırabileceği değerli metalde, koronavirüs salgınına ilişkin gelişmeler takip edilecek.

Direnç (1610 – 1624 – 1633)
Destek (1596 – 1580 – 1566)

Altın Yorumları / Ziraat FX – (31.03.2020)

Hafif baskı altında kalmaya devam eden değerli maden dün 1.622 seviyesinden günü kapattı. Dolar’daki toparlanma ile birlikte Ons Altın’da baskı 1.627 seviyesinin altında sürebilir ve 1.595 seviyesi hedef olabilir. Bu seviyenin kırılması durumunda da 1.565 seviyesine kadar geri çekilme görülebilir. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1.627 direncinin geçilmesi durumunda 1.645 tepki gelebilecek direnç olarak izlenebilir.

Virüsün Gram Altın Fiyatlarına Etkisi / GCM Yatırım – (30.03.2020)

İnsanlığın değer saklama aracı olarak kullandığı ve verdikleri kıymet, yüzyıllardır devam etmekte.

Bu durum günümüzde bu niteliğini koruyan bir görünüm çiziyor. Koronavirüs tehdidinin, bütün dünyayı sarması sonrasında hem sosyal boyutta hem de ekonomik boyutta sıkı tedbirler alınıyor. Bu olayların ışığında altın ise öne çıkan bir varlık olarak talep görüyor. Bu durumu aşağıdaki şekilde özetlemeye çalıştık.

2019 yılını kapatmaya hazırlanırken, koronavirüs (Covid-19) ile karşı karşıya geldik. Çin’in Wuhan kentinden ortaya çıkan virüsün küresel boyuttaki tehdidi, ekonomilerin üzerindeki etkisini gösterdi. Öncelikle Çin’de Şubat 2020 PMI verileri etkili düşüşler gösterdi; imalat PMI 51,1’den 40,3’e, hizmet PMI ise 51,8’den 26,5’e geriledi. Bu durum ABD PMI verilerinde ise hizmet PMI verisinde ise daha fazla etkisin gösterdi. İmalat PMI 50,7’den 49,2’ye; hizmet PMI 49,4’ten 39,1 seviyesine geriledi. Avrupa Bölgesinde ise Mart 2020’de imalat PMI 49’2’den 44,8 seviyesine gerilerken; hizmet PMI 52,6’dan 28,4’e düşüş gösterdi.

Altın Yorumları / Ahlatcı Yatırım – (27.03.2020)

Haftanın üçüncü işlem gününde ABD merkez bankası Fed ekonomiye destek sağlamak amacıyla sınırsız ABD Hazine kağıdı ve ipoteğe dayalı menkul kıymet alımını başlatması ile ABD on yıllık Tahvil faizlerinde toparlamanın ve risk iştahın artmaya başlamasının Altın üzerinde baskı oluşturduğu gözlenmişti. Haftanın dördüncü işlem gününde ise ABD Senatosu’nun 2 trilyon dolarlık dev teşvik paketini onaylaması ardından Ons Altın’da kısa bir düşüş görülse de 1600 Dolar üzerindeki seyrine devam ettiği gözlendi. Takip edilen gelişmeler ve açıklanan ABD büyüme verisi sonrası gün sonunda Ons Altın’ın yukarı yönlü hareketini sürdürdüğü izlendi.

Altın Yorumları / Ahlatcı Yatırım – (26.03.2020)

Haftanın ikinci işlem gününde ABD’de açıklanan PMI endeksleri sonrası Dolar endeksin gözlenen zayıflık ve artan güvenli varlık talebi ile birlikte Altın’ın yukarı yönlü hareketi takip edilmişti. Haftanın üçüncü işlem gününde ise ABD merkez bankası Fed ekonomiye destek sağlamak amacıyla sınırsız ABD Hazine kağıdı ve ipoteğe dayalı menkul kıymet alımını başlatması ile ABD on yıllık Tahvil faizlerinde toparlamanın ve risk iştahın artmaya başlamasının Altın üzerinde baskı oluşturduğu gözlendi. Takip edilen gelişmeler ile birlikte gün sonunda Ons Altın’ın sınırlı düşüşünü sürdürdüğü takip edildi.

Gram Altın Yorumları / Meksa Yatırım – (25.03.2020)

Gram altın için 324 üzerine çıktıktıktan sonra yukarı harekete devam potansiyelini koruyor. 338 olan ilk direnç hedefimize ulaştıktan sonra, yeni hedefler belirlemenin de zamanı geldi. Eğer altındaki çıkış hareketine, USDTRY de eklenirse, gram altındaki yukarı hareketin daha da hızlanması mümkün.

Altın Yorumları / Tacirler Yatırım – (24.03.2020)

Fed’in dün, aralarında borçlanma maliyetlerini düşük tutmak için sınırsız tahvil alımı ve özel sektöre ve yerel yönetimlere kredi akışını sağlamak için programlar oluşturmanın yer aldığı geniş çaplı bir ikinci dalga tedbir paketi açıklaması ile birlikte dolar endeksi kazançlarının bir kısmını sildi ve 102,81 seviyesinden 101,58 seviyesine kadar geri çekildi. Dolar endeksindeki düşüş ve piyasalarda artan güvenli liman talebi ile birlikte kayıplarını önemli ölçüde telafi eden ons altın fiyatları ise yeniden 1500 seviyesi üzerine çıkarak 1584 seviyesi üzerini test etti.

Altın Yorumları / Ahlatcı Yatırım – (23.03.2020)

Haftanın dördüncü işlem gününde virüsün küresel piyasalardaki yıkıcı etkisine rağmen güvenli liman talebinin yeteri kadar ilgi görmemesi ve gün içerisinde Dolar’da gözlenen değer kazanımları ile Ons Altın’ın kayıplarını derinleştirdiği izlenmişti. Haftanın son işlem gününde ise merkez bankaları ve hükümetlerin yayılmakta olan salgına aldıkları önlem bildirileri ve ABD on yıllık Tahvil faizlerinde görülen gerileme ile birlikte gün sonunda yukarı yönlü hareketini sürdürdüğü takip edildi.

Altın Yorumları / Tacirler Yatırım – (20.03.2020)

Yatırımcıların küresel borsalarda görülen değer kayıpları sonucunda sonucu teminat kapatmak için altın satışlarına gitmeleri ile birlikte sert satış baskılarına maruz kalan ons altın, bu haftanın başından buyana düşüşünü kısmen de olsa yavaşlatmış durumda. 1450 seviyesi civarında düşüşünü durduran ons altın, 1450 – 1550 seviyeleri arasında dalgalanmaya devam ediyor.

Piyasalarda artmakta olan güvenli liman talebi ile birlikte dün yükselişini hızlandıran dolar endeksi, 101,74 seviyesine kadar tırmanarak Mart 2017’den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Ons altın fiyatları ise dolar endeksindeki yükselişe rağmen, artan güvenli liman talebinin etkisi ile birlikte dünü görece sakin geçirdi ve 1470 – 1520 seviyeleri arasında dalgandı. Ons altın bu sabah saatlerinde 1485,99 seviyesinden işlem görüyor.

Altın Yorumları / Venbey Yatırım – (19.03.2020)

XAU / USD çifti Salı günkü toparlanma kazançlarına dayanamadı ve Çarşamba günü ağır kayıplar verdi. Federal Rezerv’in piyasalara likidite enjekte etme önlemlerine rağmen, USD bazında artan sıkıntılar karşısında geniş tabanlı USD gücü ana tema olmaya devam ediyor. 10 yıllık ABD Hazine bonosu getirisi belirgin bir toparlanma yaşıyor ve gün içinde% 9 arttı.

Teknik anlamda aşağı yönlü hareketlerin devamında 1462 ve 1436 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Olası yukarı yönlü hareketlerde 1530 ve 1545 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir.

Altın Yorumları / Venbey Yatırım – (18.03.2020)

Trump yönetimi, 1 trilyon dolarlık teşvik paketinin bir parçası olarak çekleri doğrudan Amerikalılara göndermeyi planladığını söyledi. Bu arada Federal Rezerv, fon piyasalarındaki baskıyı, kısa vadeli kredileri ve hisse senetlerini hafifletmek için kısa vadeli ticari borç piyasalarını desteklemek için bir kredi verme tesisi başlatacağını açıkladı.

Altın Yorumları / Osmanlı Yatırım – (17.03.2020)

1,502.94 seviyesinin üzerinde kaldığı sürece yukarı yönlü ivmelenmeler görebiliriz. Önceki işlem gününde 1,503.66 seviyesinden kapanan ons altın için günlük kayıp %0.53 olarak gerçekleşti. 20 günlük hareketli ortalamasının altında olan ons altın için RSI göstergesi 31.56 seviyesinde iken momentumu 94.51 seviyesinde.

Altın Yorumları / Işık FX – (16.03.2020)

Dolar Endeksi’nin güçlenmesiyle birlikte sert satışlar gördüğümüz Değerli Metal’de 1530- 1550 destek bölgesinin kritik olduğunu belirtelim. Bu bant üzeri kalıcılıklarda toparlanma hareketleri görebiliriz. Ancak tam olarak bir toparlanma görebilmemiz için 1570 üzerinde kalıcı hareketlere ihtiyaç duyabiliriz.

Bu durumun sağlanması ile birlikte 1600’lü seviyeler hedef haline gelebilir. 1530-1550’nin altına inmesi durumunda ise 1505 seviyelerine kadar bir geri çekilme hareketi görebiliriz.