Reklam
Ekonomi Haberleri

Tüketici Güven Endeksi Yatırımları Nasıl Etkiler?

Reklam
Reklam

Tüketici Güven Endeksi Yatırımları Nasıl Etkiler?

Tüketici Güven Endeksi Yatırımları Nasıl Etkiler? Tüketici Güven Endeksi bir ülkedeki ekonomik durumu takip etmek için çok önemli bir göstergedir.Bu endeks ülke içindeki tüketicilerin ekonomile ilgili eğilimlerini ölçme açısından öncü ve güvenilir bir referans noktasıdır. Bu özellikleri ile Tüketici Güven Endeksi Yatırımları Nasıl Etkiler? dediğimiz zaman karşımıza çıkacak sonuç yapılacak yeni yatırımlar için dayanak noktası oluşudur yapılacak bütün büyük yatırımlar için bakılacak ilk unsur Tüketici Güven Endeksi olur çünkü güvenin olmadığı yerde yatırımda ticarette olmaz.

Tüketici Güven Endeksi Nasıl Hesaplanır?

Tüketici güven endeksi nedir? Tüketici Güveni siyasal, ekonomik ve finansal gelişmelerden çabuk etkilenir Endeks bireysel mali durum, hane halkının tasarruf ve harcama eğilimleri üzerine yapılan tarafsız bir araştırmadır.Tüketici Güven endeksi araştırması anketler aracılığı ile yapılır anket bağımsız kurumlar tarafından hazırlanır ve ankete katılanların kişisel bilgileri açıklanmaz bu nedenle ankete katılanlar sorulara samimi cevaplar verir.Sorulara pozitif cevap verenlerden negatif cevap verenlerin yüzdesi çıkartılır farka 100 eklenir ortaya çıkan sonucun aritmetik ortalaması sonucu belirler sonuç 0 ile 200 arasında olacaktır sonuç 100 ün üzerinde çıkarsa olumlu 100 ün altında çıkarsa olumsuz olarak yorumlanır.

Related Post

Endeks Sonucu Neleri Etkiler?

Ülke içi üretimi belirleyen en önemli faktör tüketicinin tüketim eğilimleridir bu tüketim eğilimleri de en net hali de Tüketici Güven Endeksi ile ortaya konur endeks 100 ün altında ise Ekonomide daralma beklentisi hakimdir ve yeni yatırım azalır böyle bir durumda harcama artırıcı tedbirler alınır paranın maliyetini düşürmek için faizler indirilir eğer endeks 100 ün üstünde ve 200 e yakınsa ekonomi ısınıyor demektir ve tasarruf artırıcı tedbirler alınır paranın maliyetini artırmak için faizler yükseltilir bu yönüyle Tüketici Güven Endeksi yatırımcıya yol gösterici özellik taşır.

Bu yayın en son değiştirildi 29 Mayıs 2018 00:03

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.