Reklam
Kripto Para Haberleri

Mobil bankacılık blockchain ile tek uygulamada

Reklam
Reklam

Mobil bankacılık blockchain ile tek uygulamada

Mobil bankacılık blockchain ile tek uygulamada Güney Koreli Samsung’un grup şirketlerinden biri olarak bilinen Samsung SDS, geçtiğimiz gün yaptığı duyuruyla ülkedeki bankalar için blockchain tabanlı bir sertifika platformu geliştirdiğini duyurusunda bulundu.

Son yılların popüler teknolojisi olarak bilinen blockchain her geçen gün giderek gelişmekte ve yeniliklerine birisini daha ekledi. Son olarak Güney Koreli Samsung’un grup şirketlerinden biri olarak bilinen Samsung SDS, geçtiğimiz gün yaptığı duyuruyla ülkedeki bankalar için blockchain tabanlı bir sertifika platformu geliştirdiğini duyurusunda bulundu.

Related Post

Blockchain Türkiye Platformu’nda yer alan habere göre, Güney Kore Bankalar Federasyonu ile iş birliği içinde geliştirilen BankSign adlı bu yeni platform, farklı bankaların mobil sistemleri arasındaki etkileşimi sorunsuz hale getirecek. Kullanıcılar BankSign sayesinde farklı bankaların mobil uygulamaları üzerinden kolayca işlem yapabilecekler. Platformun ilgi çekici noktasıysa, bu uygulamalara ulaşmak için tek bir kimlik doğrulama sistemi (parola, parmak izi veya desen) kullanılacak olması.

GÜVENLİK BLOCKCHAIN OLACAK

Platformun güvenliği, bankalara ait sistemlerin bir veri paylaşım ağına bağlanmasıyla beraberinde ise sağlanacak ve bu ağ üzerindeki sertifikasyon verisi üç yıla kadar geçerli kalabilecek. Samsung SDS yaptığı açıklamayla, bu güvenli ortamın blockchain’in kendi yapısında yer almakta olan “değişmezlik” özelliğine dayandığını ifade etti. BankSign’ın, bankacılık hizmetleri söz konusu olduğunda ise bunun beraberinde, uzun süredir beklenen blockchain teknolojisinin ilk uygulaması olduğu belirtilmiş olundu. 2015 yılında faaliyetlerine başlayan Samsung SDS, ilk iş platformu olarak bilinen Nexledger’i 2017’de piyasaya sürmüş idi.

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.