Reklam
Para piyasası

Kur savaşları başladı

Reklam
Reklam

Kur savaşları başladı

Kur savaşları başladı. Yen ve euroda yaşanmakta olan yukarı yönlü hareket, Avrupa ve Japonya’daki para politikası yetkililerini yeni teşvikler yapmaları işleminde tehdit ederken küresel çapta kur savaşları yeniden gözüktü.

Japon para birimi olarak kullanılan yen, dolar karşısında son dört haftadır üçüncü kez artış gösterdi. Euro da benzer para birimlerinin çoğu karşısında değer kazanmış oldu. Hedge fonları yenin güçleneceği yönündeki pozisyonlarını son üç senenin en yüksek seviyesine kadar yükselirken, euronun değer kaybedeceğine ilişkin olarak pozisyonlarınıysa azalmış durumda. Doları desteklemesi muhtemel olan faiz artırımlarıyla ilgili görünümün piyasalardaki volatilite ve tahminlerden düşük gelen ekonomik veriler sebebiyle kötüleşmesiyle, dolar her iki para birimi karşısında da değer kaybetmiş oldu.

Fed ve küresel merkez bankaları arasında büyümekte olan para politikası ayrışması gibi nedenlerle, ABD ekonomisinin Çin’deki ekonomik duraksamadan tamamen kaçamayacağına dair belirtiler sebebiyle duraksayabilir. Bu durum doların üzerinde baskı oluşturmakta iken, Japonya ve Avrupa merkez bankalarının hedeflerinin önüne de bir set koyabilmekte olduğu gözlendi. Her iki merkez bankası da para birimlerinde(euro ve yen) değer kaybedince bu durumdan faydalanıyor.

Related Post

State Street’ten Lee Ferridge, yen/dolar kurunda 115 yen, euro/dolar kurundaysa 1.15 dolar rakamının geçilmesi durumunda Avrupa ve Japonya merkez bankalarının ek parasal genişleme kartını kullanabileceğini düşündürüyor.

Ferridge, “Kur savaşları hala yaşıyor ve sağlıklı. Eğer dolar değer kaybetmeye başlarsa, AMB ve BoJ tekrar devreye girecektir. State street yaklaşık 2.2 trilyon dolarlık fon yönetmekte olduğı gözlendi.

 

Bu yayın en son değiştirildi 3 Mart 2018 18:38

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

5 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

5 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.