Reklam
Bankacılık

Kredili Mevduat Hesabı Nedir?

Reklam
Reklam

Kredili Mevduat Hesabı ne işe yarar?

Kredili Mevduat Hesabı Nedir? Kredili mevduat hesabı kavramı, yaklaşık olarak on yıldır gündemimizde denilebilir ve bu hesapların acil durumlarda tüketicilere hemen nakit sağlamaları, onları çok önemli bir hale getiriyor. Fakat bankacılık dünyasına uzak olanlar, bunu kredi kartından avans çekmek yahut kredi çekmekle karıştırabiliyorlar. Dolayısıyla kredili mevduat hesabı nedir sorusunun cevabını verelim bu hesap türleriyle ilgili bir kaç faydalı bilgi daha paylaşalım.

Kredili Mevduat Hesabı Nedir?

Kredili mevduat hesabı, aslında adından da anlayabileceğiniz gibi, bir mevduat hesabı anlamına geliyor. Yani bu hesaba normal bir şekilde para yatırmak, bu parayı değerlendirmek ve dilediğiniz an çekmek mümkün. Fakat başına gelen kredili tanımlaması sayesinde, hesabınızda hiç para olmasa bile para çekmeniz mümkün hale geliyor. Çünkü hesabınıza devamlı olarak tanımlı bir nakit kredi limiti bulunuyor ve bu kredi limitini çok cüzi faiz oranları ile kullanabiliyorsunuz.

Yani, aniden paraya ihtiyaç duyduğunuzda, artık kredi kartınızdan avans çekmenize gerek kalmıyor. Kredi kartlarındaki fahiş faiz oranlarının aksine, kredili mevduat hesabından nakit çekmek sadece normal bir kredininkinde çok az daha fazla faiz ödemenizi gerektiriyor ve ertesi ay bu borcunuzu da kapatırsanız sadece aylık bir faiz ödemiş oluyorsunuz.

Kredili mevduat hesaplarını hem şubelerden, hem de ATM ve internet şubelerinden açabiliyorsunuz. Fakat hesabınıza tanımlanacak olan kredi sınırı, hem bankadaki varlıklarınız hem de genel kredi notunuz ile belirleniyor. Bu yüzden kredili mevduat hesabınızın kredi kısmının ne kadar olacağını kendiniz belirleme imkanı bulunmuyor ve bankanızın size bakış açısına göre limitiniz ortaya çıkıyor.

Kredili Mevduat Hesabı ile neler yapılır?

Nakit para çekme

Related Post

EFT, havale ve para transferi işlemleri

Otomatik fatura talimatlarını işletme

Fatura ödeme işlemleri

Ancak bu kredilerin bu kadar çok kolay verilmesi sizi şaşırtmasın. Eğer ödemenizi ertesi ayda belirlenen tarihte yapmazsanız, bir anda kendinizi yüksek faiz ve borçlar içerisinde bulabiliyorsunuz. Bu nedenle bir yerden yakın zamanda gelecek bir paranız yoksa, çok fazla kredili mevduatlara bel bağlamamalı ve kendinizi yok yere zorlamamalısınız.

Alışverişlerde ise kredi kartı zaman zaman daha mantıklı olabiliyor çünkü kredi kartında ödeme yapıldığı sürece bir faiz işleme süreci yok. Eğer her zaman kart borcunu tam ödeyen birisiyseniz ve taksit imkanlarını da değerlendiriyorsanız, her alışverişte kredili mevduattan kredi kullanmayın.

Bu yayın en son değiştirildi 17 Şubat 2020 17:12

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.