Reklam
Kategoriler Gündem

Yeni sigara yasakları

Reklam
Reklam

 

Yeni sigara yasakları

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yeni sigara düzenlemesine dair açıklamalarda bulundu.

 
Sağlık Bakanı olarak görev yapan Mehmet Müezzinoğlu İstanbul’da sağlık muhabirleriyle biraraya gelmiş oldu. Yeni sigara yasaklarına dair açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, “Sigara mücadelesinde önemli bir başarı elde ettik. Bu hafta ‘Kanser Haftası’. Vatandaşlarımız en çok korkusu kanser olmak. Sigara mücadelemiz bizim kanser hastası erken teşhislerinde yüzde 8 ile 10 oranda düşüş yakalamaya başladık. Bu büyük bir rakam. Tütüne bağlı gelişen yeni kanser hastası sayısı 33 binden 30 binlere inmiş. 3 bin vatandaşımız bu mücadele sonucu başarmışız” diye belirtti.


KAPALI DOLAPLARDA SATILACAK

“Şu an yakaladığımız başarıyı daha güçlü hale getirmeliyiz” diyen Bakan Müezzinoğlu, “Daha güçlü hale getirmemiz içinde belli düzenlemeler getirdik. Bunlardan biri vitrinlerde sigara satışı yerine kapalı dolaplarda satışı. Açık alanlarda içiliyor. Açık alanlarda yüzde 25’lik bir açık alanda sigara içilebilir. Bir açık alan restoranı ya da çay bahçesini düşünün. Yüzde 25 diliminde sigara içilen bölüm, yüzde 75 sigara içilmeyen bölüm” diye konuştu.

Related Post

ŞEZLONGLARIN YÜZDE 50’Sİ SİGARA İÇİLEMEYEN OLACAK

Plajlarda da düzenleme olacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, “Plajlarda şezlonglar belli. Sınırları belli. Bu sınırlardaki şezlongların yüzde 50’si sigara içilemeyen olacak. Alanlara göre oranlarda değişme olabilir. Çocuk bahçeleri diyoruz. Çocuk parklarında, bir taraftan çocuğu parka götüreceksiniz, yanda oturma grubunda sigara içiliyor. Çocuk parklarında sigara içimini yasaklıyoruz. Normal parklarda ise sigara içim alanları yüzde 25’lik alan olacak. Bu alanları belediye belirleyecek. AVM’lerin, kalabalık hastanelerin giriş çıkış kapıları önünde de yine belirli mesafeler belirlenecek. Üniversite kampüslerinde sigara satışının yasaklanacağı gibi düzenlemeleri TBMM’ye havale ettik” ifadelerini kullandığı gözlendi.

Taksim İlkyardım Hastanesi’yle ilgili soruya da yanıt veren Bakan Müezzinoğlu, “Şu an inşaatın fora kazıkları bitti. İyi bir yüklenicisi var, hukuksal bir engel çıkmaksa. 2017 Eylül-Ekim’i gibi, kışa girerken açılır gibi” diye belirtmiş oldu.

[poll id=”2″]

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.