Reklam
Teknoloji Haberleri

Yapay zeka insan zekasını geçebilecek mi?

Reklam
Reklam

Yapay zeka insan zekasını geçebilecek mi? Google’ın bulut iş alanının lideri olarak bilinen, son zamanlardaki büyük gelişimlere rağmen bunun beraberinde yapay zekanın insanları kendi yaşamı süresince geçemeyeceğine inandığını söylemiş oldu.

 
Bu yıl 61 yaşına girecek olan Diane Greene yapılan incelemede ise, araştırmacıların bilgisayarlara zeka programlamada büyük adımlar attığını ancak hala önümüzde uzun bir yol olduğunu söylemekte olduğunu belirtmiş oldu. San Francisco’daki Code Enterprise konferansında Salı günü konuşan Greene, insanların gerçekten çok iyi bir şekilde yapabildikleri pek çok şeyi makine öğreniminin yapamadığının açıklamasında bulundu.
Greene’in cümleleri şu şekilde geçti; Google’ın Greene’in bölümünün makine öğrenimi ve yapay zekanın iki uzman ismi ile anlaştığı duyurusunun sadece saatler sonrasında gelmiş durumda olduğu bilgisi verildi. Stanford University AI yöneticisi Fei-Fei Lin ve Snap araştırma lideri olarak bilinen Jia Li, Google’ın araştırmalarına katılmış durumdalar.
Greene, kimsenin şu anda yaşanan gelişimlerin bazılarına bu kadar hızlı ulaşılmasını beklemediğini belirtirken, yine de makine zekasının insanları geçeceği zamanın kendi bilinçli ömrü içerisinde olmayacağına inandığını söylemekte olduğunu belirtmiş oldu. Greene, araştırmanın şu andaki konumunu tam olarak belirleyemese de, makine öğreniminin yeteneği yükseldikçe bazı insanların işlerini kaybedeceğini kabul etti.
Bu yüzden de bunun beraberinde Greene, herkesin dijital öğrenime sahip olması gerektiğini çünkü artık ayrımın bu noktada yapılacağını ve dijital öğrenime sahip olanların mutlaka bir işe sahip olacaklarını belirtmekte olduğu gözlendi.

 

[poll id=”3″]

Related Post

 

 

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.