Reklam
Kategoriler Ekonomi Haberleri

Türkiye, İran avantajını kullanmak istiyor

Reklam
Reklam

Batılı devletler ile İran arasında varılan anlaşma, Türk İş dünyasında heyecan yarattı. İran‘ın, nükleer enerjiyi barışçıl amaçlarla kullanmayı taahhüt etmesiyle, bu ülkeye yönelik ambargonun kalkacak olması, ticaret ve yatırımlarda adeta patlamaya yol açacak. Türkiye bu aşamada yakın komşuluk pozisyonunu değerlendirme arayışında olurken, 80 milyonluk dev ve bekleyen bir pazar olan İran, dünyadaki büyük yatırımları çekerek Türkiye’ye rakip olabilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:
“Komşumuz İran ile nükleer bir anlaşmayı son derece iyi bir gelişme olarak nitelendiriyorum, sonuç olarak etkisi ortaya çıkacak ve İran’da yatırıma dönüşmeyen birçok alan vardı. Onların da önü açılmış olacak. Ayrıca İran’ın kabiliyetlerini, öncelikle bölge daha sonrasında da uluslar arası saha için sunmak, global petrol fiyatları yönünden de son derece önemli bir gelişme olacaktır.”
Ayrıca Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya aracılığı ile, “İran nükleer anlaşması Türk ekonomisi adına çok iyi bir gelişme, 2 ülke arasındaki ticaret ve yatırımları yükseltecektir” şeklinde ifade etti.

Related Post

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser, “Anlaşma daha yeni. Ambargonun kalkması zaman alacak gibi görünüyor. İlişkilerin yukarı çıkması ve ticari hacmin artması 2 ülke için de iyi bir gelişme. Bankacılıkta sıkıntılar yaşamıştık. Türkiye ambargo zamanında İran’ın yanında yer aldığı için ülkemize önem verecektir. 2016 için 30 milyar dolarlık ihracat hedefimiz görünüyor. Gıda, kimyasal, enerji ve otomotivde canlanma olur. Petrolde zaten pozitif gelişme haberleri geldi. Petrol fiyatları düşüşte ve düştü de. İran, enerjide söz sahibi bir devlet. Enerji ve petrol tesislerinde önemli yatırımlar oluştu.”

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.