Reklam
Araştırma İnceleme

Taşeron modern kölelik sistemi

Reklam
Reklam

Taşeron modern kölelik sistemi

Taşeron modern kölelik sistemi Günümüzün modern köleleşme sistemin olan taşeron giderek daha da yayılmakta. Bir çok işçinin hakkının yenilmiş olduğu bir sistem haline geldi. Çoğalan taşeron şirketler sosyal haklardan mahrum insanlar ve daha fazlası. Yeni hükümet belirlendi. Yeni hükümet taşeron firmaları ortadan kaldırırsa büyük bir olaya imza atacak.

Taşeron modern kölelik sistemi nedir?

Hayatını kaybeden birçok işçi, sakat kalan insanlar, sektörlere göre yapmayacağı işi zorla yaptıran, işçi güvenliğinin sıfır olduğu bir sistem haline geldi. Çoğu işçi bir çok şirkete karşı dava açtı. Ancak Türk yargısı çok yavaş ilerlediği için çoğu kişi hastalık sürecinde yargı sonuçlanmadan hayata gözlerine yumdular. Birilerinin ceplere daha da dolsun diye bu kadar masum insanlara acımasızlık daha nereye kadar yapılacak. Bir çok kişi işten atılmak korkusuyla hiç olmazsa bu iş var endişesiyle çalışmakta. Çocuğu evine ekmek götürebilmekte için bu zorluklara katlanmakta. Eskiden ise Dünya savaşlarının olduğu zamanlarda ise kölelik sistemi vardı. Fransızca bir kelimeden gelen kölelik sistemi, Dünya savaşlarından sonra daha da modern bir hal yapısına büründü. Günümüz dünyasında gelişen teknoloji ve yasalar kölelik sistemini daha da farklı bir yapıya getirdi. Şuanda en modern yapısı olarak taşeron sistemi haline geldi. Alanında uzmanlaşmayan işçiler, alakasız meslek grupları, 1 aylık eğitimle alanında uzmanlaştırılmaya çalışılan personeller.

Related Post

Uzmanlaşmak peki 1 ayda olunabilir mi ? Tabi ki imkansız. Burada sadece yüzeysel eğitimler verilip ve personeller bilinçsizce yetiştiriliyor. Yapılan araştırmalarda ise taşeron sistemde çalışan işçilerin beceri oranlarının kadrolu personellere göre çok daha düşük bir oran çıktığı görüldü. Bugün ise ana haberlerde bir baba oğlunu iş kazasında kaybettiğini söyledi. Yargı sürecinin sonucu bekleyemeden oğlunu kaybetti. Tam 14 aydır mahkeme araştırma yapıyor. 14 ay neyin araştırması bu peki ? Oğlunun ise babasına söylediği tek şey ”Baba ben ölürsem bu davanın peşini bırakma” diyerek vasiyette bulunması. Peki siz bu davanın peşini arayacak mısınız? Yoksa izleyecek misiniz ?

Bu yayın en son değiştirildi 15 Şubat 2018 00:08

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.