Reklam
Reklam

Sera Kredisi Nedir? Nasıl Alınır?

Sera kredisi, seracılık yatırımı yapmak isteyen girişimciler veya var olan serasını yenilemek isteyenler için verilen bir kredidir. Size verilen sera kredisi ile seranızı tadilat edebilir veya büyütebilirsiniz. Devlet, sera kurmak isteyen veya seracılık ile uğraşan üreticilere destekli kredi vermekte. Bu krediyi vermekteki amaç kapalı tarımı desteklemektedir. Devletin yanı sıra Ziraat Bankası, KOSGEB veya BEBKA gibi devlet bankaları da karşılamakta. Verilen destekler sizin yapacağınız işin büyüklüğüne veya süresine göre değişmektedir. Sera kredisi şimdilik yatırım maliyetinin %85’lik kısmını karşılamakta.

Sera Kredisi İçin Gerekli Belgeler

Sera satın alınacaksa ekspertiz belgesi, çiftçilik belgesi, örtü altı kayıt sistemi belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, eğer sera yeni yapılacak veya tadilatta ise kesin fatura ve proforma gereklidir. Ayriyeten şubede değerlendirme yapılacaktır. Yapılan değerlendirmenin ardından ilave belge ve teminat talep edilebilir.

Related Post

Ziraat Bankası Kredisi

Ziraat Bankası, örtü altı üretme koşullarına sahip en az 1 dekar büyüklüğünde olmak şartıyla Örtü Altı Kayıt Sistemine kayıtlı kişilere seracılık kredisi sunmakta. Ziraat Bankasının koşullarına göre ise kuracağınız sera çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermemeli. Sürekli faaliyet içinde olmalısınız. Ve hazırladığınız fizibilite raporu bakanlık müdürlüklerince onaylı olmalı. Örtü altı kayıt sistemine kayıtlı işletmelere sunulan krediler devlet kapsamında kredilerdir.

KOSGEB Kredisi

KOSGEB tarafından sera kurmak isteyenlere 100.000 Türk lirası kadar destek verilmekte. Üstelik bu kredi 0 faizle. KOSGEB tarafından kredi alabilmek için size verilen şartları yerine getirmeniz gerekmekte. KOSGEB 32 saat girişimcilik kurslarına katılan ve bu kurslarda başarılı olanlara sertifika vermekte. Sertifikayı aldıktan sonra fizibilite araştırması yapıp projesini KOSGEB’e görülen herkes bu krediyi alabilir.

Sera Kredisi Sunan Diğer Bankalar

TEB bankası ve Finansbank sera açmak isteyen girişimciler için yine seracılık kredisi sunmakta. Ve krediler size 60 aya kadar vade sağlamakta.

Bu yayın en son değiştirildi 4 Kasım 2019 16:07

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.