Reklam
Gündem

Onaylanan Kredi İptal Olur Mu?

Reklam
Reklam

Onaylanan Kredi İptali

Onaylanan Kredi İptal Olur Mu? Krediler banka aracılığı ile kişiyi finanse etmek için verilen ürünlerdir. Kişiler ihtiyaçları doğrultusunda konut, taşıt ya da ihtiyaç kredisi kullanabilir. Kişiler kampanyalara bağlı olarak telefon kredisi, bayram kredisi, beyaz eşya kredisi ya da düğün kredisi de kullanabilir. Hu krediler genel olarak ihtiyaç kredisi başlığında değerlendirilir. Ancak tüketicilerin aklında bu kredilere ilişkin bir soru bulunuyor. O da onaylanan kredinin iptal edilip edilmeyeceği. Onaylanan krediler bankalar tarafından iptal aşamasında zorlanabilir. Ancak tüketicinin kredisini iptal ettirme hakkı saklıdır. İşte ayrıntılar.

Kredi Kullanılmamış Olmalıdır

Genel kredi sözleşmelerinde de belirtildiği gibi tüketicilerin krediden cayma hakkı bulunmaktadır. Bu BDDK tarafından tüketicilere verilen yasal bir haktır. Ancak kredi ilhakında yerine getirilmesi gereken bir şart bulunuyor. O da kredinin henüz kullanılmamış olması. Yanı kredi banka tarafından onaylandıktan sonra henüz kullanılmadan kullanıcı tarafından iptal edilebilir. Cayma hakkı denilen bu durum kredi kullanılmadan geçerlidir. Keza onaylandıktan sonra müşteri onayı olmadan kredi hesaba aktarılamaz. Aynı zamanda onaylanmış olmasına rağmen 30 gün içerisinde kullanılmayan krediler otomatik olarak banka tarafından da iptal edilmektedir.

Related Post

Kredi Notu Etkilenir Mi?

Onaylanan ancak kullanılmayan krediler kredi notunu düşürebilmektedir. Ayrıca bu durum internet ya da internet bankacılığı üzerinden yapılan krediler için de geçerli olmaktadır. Yanı başvuru sonrası bankalar kredi kullanılmaya yönelik bazı çalışmalar gerçekleştirir. Kredi kullanımından vazgeçen müşteri banka zamanında çaldığı için kredi notu bundan etkilenecektir. Bu nedenle çekmekten emin olmadığınız kredilere başvuru yapmamanızda fayda bulunur. Aldı halde kredi notunuzun düşeceğini bilmelisiniz.

Kullanılan Krediler İptal Edilir Mi?

Bankalardan kullanılan kredilerin iptal edilip edilmeyeceği de ayrı bir sorudur. Yanı onaylandıktan sonra hesaba aktarılan krediler de iptal edilebilir. Ancak bunun için belirlenmiş bir yasal süre bulunur. Bu da 14 iş günüdür. Yanı kişiler bu süre zarfında kullandıkları krediden çalabilir. Ayrıca herhangi bir bedel de ödemezler. Ancak bu süreyi geçen iptal taleplerinde bankalar belli bir faiz uygulayacaklar ve bu faizi müşteriden tahsil edeceklerdir. Bunun yani sıra birden fazla onaylanan krediyi iptal ettirmek de anmanı şekilde kredi notunu düşürür.

Bu yayın en son değiştirildi 2 Mart 2020 16:37

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.