Reklam
Teknoloji Haberleri

Macbook Pro’ya Rakip Huawei MateBook X Pro

Reklam
Reklam

Macbook Pro’ya Rakip Huawei MateBook X Pro geliyor. Huawei, Apple’ın MacBook modellerine rakip olacak olan modeli olarak Huawei MateBook X Pro modelini tanıtımı yapıldı. MateBook X Pro ile MacBook’taki çoğu özellik Huawei cephesine geliyor. İşte Huawei MateBook X Pro özellikleri ve hangi özellikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

MWC 19 etkinliğinde sahne almakta olan Huawei, yeni katlanabilir telefonunun yanında ise Apple’ın MacBook modellerine rakip olacak olan MateBook X Pro’yu tanıttı. Huawei, MateBook X Pro ile sunduğu özelliklerin yanında macOS ile iOS arasındaki etkileşimi kendi ekosistemine getiriyor.

Huawei MateBook X Pro özellikleri

Huawei MateBook X Pro özellikleri arasında ise MateBook X Pro, 3000×2000 çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile piyasaya sunuldu. 13.9 inç büyüklüğündeki bu ekran 450 nit parlaklığa sahip. Kalbinde Intel’in 8. nesil i5 ve i7 işlemcilerini barındıran bu model bunun beraberinde ise 8 GB RAM ve 16 GB RAM opsiyonları ile geliyor.

MateBook X Pro’nun grafik biriminde ise Nvidia’nın MX250 ve MX150 modelleri tercih edilmiş. Ancak bu bilgisayara harici yoldan Nvidia RTX 2080 modellerinin bağlanabildiğini belirtmekte fayda var.

Related Post

Huawei bir de bu etkinlikte MateBook 14’ü de tanıtımını yaptı. MateBook 14 modeli de donanım açısından yer alan incelemede ise MateBook X Pro’ya yakın bir deneyim sunuyor. Bu model kutusundan yine Intel’in 8. nesil işlemcisi ve Nvidia MX250 grafik birimi ile çıkıyor.

Asıl bombayı Huawei yazılım ile patlatıyor. Bildiğiniz gibi macOS ve iOS’te AirDrop ve evrensel pano özellikleri yer alıyor. MateBook X Pro ve MateBook 14 ile bu özellikler Huawei cihazlarına da gelerek bir fark atmış olacak.

Yani bu bilgisayarlara ve Huawei marka bir telefona sahipseniz, AirDrop benzeri sistem ile dosya transferi yapabileceksiniz. Ayrıca telefonda kopyaladığınız herhangi bir şeyi direkt PC’ye yapıştırabileceksiniz.

Bu yayın en son değiştirildi 26 Şubat 2019 09:27

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.