Reklam
Girişimcilik

İş Makineleri Girişimciliği nedir?

Reklam
Reklam

İş Makineleri Girişimciliği nedir?

Ülkemizin 2023 yılına kadar gerçekleştirip sonlandıracağı dev yatırım projelerinin bir kısmı şimdiden bitme aşamasına gelmiş iken bir kısmı devam etmekte tüm ülkede ve tüm alanlarda. Alt yapı, inşaat, ulaşım, kentsel dönüşüm, enerji sektörlerinde ve alanlarında gerçekleşen yatırım faaliyetleri hayata geçerken sözü edilen sektörlerin tüm alt dallarını, yan sanayilerini de harekete geçirmekte ülkemizdeki ekonomik etkileşim birbirini tetiklemektedir.

Makine sanayi sektörü doğal olarak bu süreçten etkilenmekte bunca faaliyetin makinelerin kullanımları ihtiyacını artırması, makinelere duyulan ihtiyacı artırması kaçınılmaz bir sonuçtur.

İŞ MAKİNELERİNDE PAZARIN DURUMU

Türkiye’deki iş makineleri pazarının rakamsal büyüklüğü 3,5 Milyar Dolar Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER), pazara sahip çıkıyor, ticaret hacmimizin büyümesi için faaliyetler gerçekleştiriyor. 2016 yılı itibari ile İş Makineleri sektöründe dünya sıralamasında en hızlı büyüyen 3. Ülke konumundaydık. 2023 hedeflerinde İş Makineleri sektörünün 30 Milyar dolarlık büyümeye kavuşması, ihracat Pazar büyümesinin ise 10 Milyar Dolar’da gerçekleşmesi gerektiğini belirtiyor kaynaklar. Sadece kentsel dönüşüm projesi için harcanacak rakamın 400 Milyar Dolar olması yerli yatırımcıları olduğu kadar yabancı yatırımcıları da ülkemizde yatırım yapmaya teşvik etmekte, büyümenin %100 gerçekleşeceği öngörüsü tüm yatırımcıların yüzünü güldürmekte.

  • Toprak taşıma sektöründe pazarın büyüklüğü 1,3 Milyon Dolar
  • Beton ekipmanlarında 214 Milyon Dolar Pazar büyüklüğüne sahibiz
  • Japonya’dan ithalatımız 321 Milyon Dolar
  • Cezayir’e ihracatımız 43 Milyon Dolar
  • 2003 yılından 2015 yılına kadar İş Makineleri Pazarı %15 büyümüş
  • 2023 yılına kadar beklenen büyüme %10
  • İş makinelerinde 2030 yılına kadar 30 Milyar dolar büyümüş bir pazara kavuşması hedefleniyor

Türkiye’de 2023 yılına kadar planlanan yatırımların maliyeti 720 Milyar Dolar ve bu faaliyetlerin hepsinde iş makineleri kullanılacak.

İş ve İnşaat Makineleri fuarı 6-9 Eylül’ de CM Expo Center Antalya’da gerçekleşecek. (Fuar Takvimi) Böyle bir toplantının neden Antalya’da gerçekleştiği sorusunun cevabını yetkililer, lojistik olanakların kolaylığı ile açıklamışlar. 130 şehirden 250 seferin gerçekleştirilebildiği Antalya Balkanlar, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’yı birbirine bağlayan bir konumda bulunmaktadır ulaşım olanakları ile.

22 ülkeden 2400 yabancı satın almacının katılacağı fuara 250 üretici ve 20.000 ziyaretçinin iştirak etmesi bekleniyor.

Related Post

İŞ MAKİNELERİNDE KREDİ KOŞULLARI

İş makinesi alacak yatırımcı adaylarımız için bankalar kredi veriyor ya da KOSGEB kredilerinden yararlanmanız mümkün. Yatırım ve Makine Ekipman Kredisi adı altında gerçekleşen kredi uygulamalar ile yatırımcı adaylarına kredi faizleri düşük tutulmakta. İş Makineleri Girişimciliği nedir?

İŞ MAKİNELERİNİN KİRALANMASI

İnşaat şirketlerinin en fazla ihtiyaç duydukları ekipmanlar iş makineleridir ve genellikle kiralayarak faaliyetlerini sürdürüyorlar çalışmalarında çok fonksiyonlu iş makinelerini kiralamak maliyetleri önemli miktarda geri çektiği için tercih edilmekte.  Makinelerin kiralama ücretleri 7.000 ile 10.000 arasında değişmekte.

İŞ MAKİNELERİNDE E-TİCARET

E-TİCARET uygulaması tüm sektörleri zaman içinde internet ortamına çekmeye başladı. Kolay erişilebilirliği, sonuca ulaşmanın saniyeler sürmesi, iletişimin dünyanın öbür ucu ile bile en hızlı biçimde gerçekleşmesi, teknolojinin sağladığı diğer olanaklarla entegre kullanımı sanal ortamda ödeme yapılabilmesi kolaylıkları ile çağa ayak uyduran her kurum tarafından tercih ediliyor.

İş makineleri satışı, iş makineleri kiralanması faaliyetlerinden başka bu alanda iş makineleri yedek parçalarının satışı da sektörün alt dalını oluşturmakta. E-Ticaret ortamında gerçekleştireceğiniz ticari faaliyetlerde muhatabı olduğunuz şirketin bilgilerinin doğruluğunu teyit edin, hakkında tam bilgi sahibi olun.

İŞ MAKİNELERİ SEKTÖRÜNE DİSTRİBÜTÖRLERİN ETKİSİ

Gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre iş makineleri sektörünün ihtiyacı %80 oranında distribütörler ve %20 oranında imalatçılar tarafından karşılanmakta. Sektör 2007 yılından beri büyüme göstererek ilerliyor. Türkiye iş makinelerinde Avrupa’nın 4. büyük pazarı durumunda bulunuyor. Türkiye’nin hedefi 2023-2030 yılları arasında Avrupa’nın en büyük pazarı olmak arzusunda, Türkiye’nin iş makineleri ihtiyacını %70 oranında yabancı firmalar, %30 oranında Türk firmalar karşılamakta.

Bu yayın en son değiştirildi 12 Eylül 2019 12:38

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.