Reklam
Araştırma İnceleme

Eski Telefondan Veri Nasıl Aktarılır?

Reklam
Reklam

Eski Telefondan Veri Nasıl Aktarılır?

Son zamanlarda gelişen teknoloji ile cep telefonları hatırı sayılır derecede veri depolama araçları olarak kullanılıyor. Fotoğraflar, videolar, rehber, uygulamalar, müzikler depolanan verilerin sadece birkaçı. Depolanan bu veriler gerek kişisel gerek de profesyonel anlamda önem arz ediyor olabilir. Yeni bir telefon alındığında akıllarda eski telefondaki bu verilerin yenisine nasıl aktarılacağı sorusu oluşur. Bu işlemi gerçekleştirme konusunda 3 yöntemden bahsedilebilir:

1) Klasik Yöntemler

Veri aktarımı deyince akla ilk gelen yöntemler aktarım kolaylıkla kullanılabilir. Verilerimizi hafıza kartına yükleyip hafıza kartını yeni cihaza takma, veri aktarım kablosu ile bilgisayara verileri önce bilgisayara sonra yeni telefona kopyalama, bluetooth veya türevi kablosuz aktarma teknolojileriyle gönderme suretiyle yeni telefonumuza aktarabiliriz. Bu veri aktarım şekilleri akla ilk gelen ve klasikleşmiş yöntemler olmasına karşın güvenli, kolay ve hızlı oluşları sayesinde işlevselliklerinden hiçbir şey kaybetmemiş yöntemlerdir.

Related Post

2) Bulut Teknolojisi

Son yıllarda popülerliği iyice artan bulut teknolojileri de veri aktarma ve veri depolama hususunda oldukça fayda sağlıyor. Şöyle ki, eski telefonumuzdaki verileri Google Drive tarzı bir buluta yüklediğimizde bu veriler her platformdan ulaşılabilir oluyor. Böylece yeni telefonumuzdan bulut hesabımıza girip verilerimize bu şekilde erişim sağlayabiliyoruz. Bu veriler istenirse çok basit bir işlemle yeni cihaza da indirilebilir.

3) Veri Aktarım Uygulamaları

Bazı markaların sağladığı veya uygulama marketlerinden indirilebilen yedekleme ve veri aktarım uygulamaları sadece birkaç dokunuşla verileri eski telefondan yeni telefona aktarım imkanı sunuyor. Örneğin Google Play Store’dan indirilen Smart Switch uygulaması veri aktarım aracı olarak kullanılabilir. Bunun için tek yapılması gereken eski telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağlayıp uygulamadan yükle dedikten sonra yeni telefonu bağlayıp verilerin geri yüklenmesini sağlamak.

Eski Telefondan Veri Nasıl Aktarılır?

Bu yayın en son değiştirildi 8 Ekim 2019 14:32

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.