Reklam
Dünyadan

Bolivya’da Morales’in İstifası İstendi

Reklam
Reklam

Bolivya’da Morales’in İstifası İstendi. Bolivya’da seçimden sonra gerginlik hız kesmek bilmeden devam ediyor. Bolivya Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı olarak görevine devam etmekte olan Williams Kaliman, okuduğu bildiriyle Devlet Başkanı Evo Morales’in istifasını istedi.Polis protestolarının artması üzerine yer alan haberde ise Savunma Bakanı Javier Zavaleta ise, “Devlet Başkanı Evo Morales ve hükümetimiz, silahlı kuvvetlere hiçbir koşulda sokaklarda herhangi bir askeri operasyon yapılmayacağına dair kesin bir emir verdi” açıklamasını yer almış idi.

Bolivya’da Neler Olmuştu?

Bolivya Devlet Başkanı Morales istifa

Bolivya’da 20 Ekim’de yapılan seçimlerden sonrasında yapılan incelemede ise başlayan protesto gösterilerine polisler de dahil oldu. Bunun üzerine 4’üncü kez Devlet Başkanı seçilen yer alan incelemede ise Evo Morales, darbe girişimi olduğunu açıklayarak halkı darbe girişimi karşısında demokrasiyi barışçıl bir şekilde müdafaaya çağırdı.Bolivya’nın Cochabamba, Sucre ve Santa Cruz kentlerinde polisler, Devlet Başkanı Evo Morales ve hükümetini protesto etmek için kışlalarının çatılarına çıkarak gösteriler yaptı. Heroins de Cochabamba Bulvarı’nda bulunan Taktik Operasyon Biriminin (UTOP) çatısına çıkan polisler ellerinde Bolivya bayraklarıyla milli marşı söyledi.Evo Morales ise polislerin göstericilere katılmasından sonra darbe çağrılarının yapılması üzerine, halkı darbe girişimi karşısında demokrasiyi barışçıl bir şekilde müdafaaya çağırdı.

Related Post

11 Kasım’da Bolivya’da yapılacak ve yüz binlerce insanın katılmasının beklendiği dev yürüyüş öncesinde Morales, görevi bırakmasını isteyenlere, “istifa etmeyeceğim” diyerek rest çekmiş idi.

Polis protestolarının artması üzerine Savunma Bakanı Javier Zavaleta ise, “Devlet Başkanı Evo Morales ve hükümetimiz, silahlı kuvvetlere hiçbir koşulda sokaklarda herhangi bir askeri operasyon yapılmayacağına dair kesin bir emir verdi” açıklamasını yaptı. Polislere karşı askerin sokağa çıkmayacağı sözünü vermiş oldu.

Bu yayın en son değiştirildi 11 Kasım 2019 10:08

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.