Reklam
Bankacılık

ATM’den Günde Kaç Para Çekilebilir?

Reklam
Reklam

ATM’den Günde Kaç Para Çekilebilir?

ATM’ler günümüz dünyasında artık vazgeçilemez bir konuma eriştiler. Ancak ATM’ler üzerinden çekilebilecek paralarında bir limiti var. Peki ATM’den günde ne kadar para çekilebilir? Özellikle büyük miktarlarda para ile iş yapanlar için. Bu makaledeki konunun ayrıntılarına bir göz atalım ve ATM para çekme limiti ve ATM para çekme limiti hakkında ne bilmeniz gerektiğini inceleyelim.

Günümüzde nakit taşıyıcı sayısı ve taşıdıkları nakit miktarı azalmıştır. Hatta bazı toplumlar nakit kullanmamaya başladılar. İsveç toplumu bu toplumlardan biridir. Artık bazı ülkelerde bir çok dükkan nakit kabul etmemeyi tercih ediyor. Bu da bizi Bankalara ve kartlara bağımlı bir topluluk haline itiyor.

ATM Günlük Para Çekme Limiti Nedir?

Her banka müşterilerine günlük belirli miktarda nakit çekme işlemi uygular. Bu limit bin lira ile bin beşyüz lira arasında değişiyor. Bu limitler nedeniyle, kullanıcılar toplu paralarını bir kerede çekemezler. Nedeni, güvenlik önlemleridir ve bu durumun temelini oluşturmaktadır. Sonuç olarak, kartınız kayıp veya hırsızlık gibi durumlarda olabilir. Bu durumlarda, bu sınır sizin için bir yaşam çizgisi görevi görür. Bu şekilde, kartınız çalınmış veya kaybolmuş olsa bile, tüm paranız çekilemez.

Para çekme limitinin değeri bankadan bankaya değişmektedir, ancak genel olarak en düşük limit bin lira, en yüksek limit 2 bin liradır. Bankanızla konuşarak kendi günlük limitinizi öğrenmek mümkündür. Bu şekilde, toplu paraya ihtiyacınız olduğunda ne kadar para çekebileceğinizi öğreneceksiniz. Bu işlem hemen hemen her kullanıcıda geçerlidir.

Diğer yandan bazı bankalar limit dışında para çekimine de izin vermektedir. Örneğin Vakıfbank’ta ATM para çekme limiti minumum 10 lira maksimum 1500 lira olmasına karşın 3000 lira çekmek isteyen bir müşteri için bankanın belirlediği komisyon karşılığında para çekimi sağlanabilmektedir.

Related Post

ATM Günlük Para Çekme Limitinin Avantajları

Yukarıda söylediğimiz gibi, bu sınır güvenlik açısından büyük bir avantaj sağlar. Bu limit sayesinde, kartınız kaybolsa veya çalınsa bile, tüm paranız aynı anda hesabınızdan çekilemez. Aynı zamanda, kartınız çalındığında iptal için başvurduğunuzda, günlük işlem sayısı bire düşer. Bu limiti uygun seviyede tutarsanız, tüm paranız bilginiz olmadan çekilmez. Sınırın yüksek veya düşük olduğunu düşünüyorsanız, bu sınırı da değiştirebilirsiniz. Bununla birlikte, bunun bir güvenlik önlemi olduğunu ve sınırı yükselttiğinizde, paranızın güvenliğini ortadan kaldıracağınızı unutmayın. Bankalar genellikle müşterilerine bu limiti artırmamalarını tavsiye eder. Ancak talep üzerine isterseniz günlük para çekme limitinizi artırabilirsiniz. Bankalar limit artış taleplerinizi 5 bin ila 10 bin arasında kabul ediyor.

ATM Günlük Para Çekme Limiti Nasıl Artırılır

ATM’den günlük para çekme limitinizin artırılacağını öğrendiniz. Şimdi bu sınırı nasıl artıracağımıza bakalım. Her şeyden önce, harcama sınırlarınızı ihtiyaçlarınıza göre artırmayı unutmayın. Bu şekilde, bu güvenlik önleminin tamamen ortadan kaldırılmamasını sağlarsınız. Maaş nedeniyle limitinizi artırmak istiyorsanız, tek yapmanız gereken maaş aldığınız bankanın şubesine gitmek. Diğer kullanıcılar diğer banka şubelerine gidip limiti artırabilir. Bu işlemle sürekli uğraşmak istemiyorsanız, otomatik limit artışı da yapabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış.

ATM Günlük Para Çekme Limitleri Nelerdir?

Bu sınırın bankadan bankaya değiştiğini söyledik. Öğrenciler ve emekliler tarafından en çok kullanılan bankalardan biri olan Ziraat Bankası’nın şu anki para çekme limiti 1500 lira. Bu sınırı artırmak istiyorsanız, yukarıda ne yapmanız gerektiğini açıkladık. Bankanızın müşteri temsilcisiyle iletişime geçerek diğer bankaların sınırlarını öğrenebilirsiniz. Bu makalede, günlük bankaların para çekme limitlerini aşağıda görebilirsiniz.

Garanti, Akbank, Türkiye İş Bankası, Albaraka, Denizbank, Kuveyt gibi Türk bankalarının günlük 2 bin Türk lirası geri çekilme limiti var. Bu sınır, bankalar tarafından belirlenen standart sınırdır ve daha önce herhangi bir işlem yapmadıysanız, bu sınırınızdır. Anadolu Bank, QNB Finansbank, Halkbank, HSBC, Şekerbank Tarım, Odebank, Vakıfbank, ING Bank, Yapı Kredi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası Vakfı 1500 lira olarak Türk lirası sınırıdır. Burgan Bank ve TEB bankalarının günlük para çekme limiti 1000 liradır.

Bankanızın günlük para çekme limitini doldurduysanız tek yapmanız gereken bir gün beklemektir. Beklemek istemiyorsanız, tek yapmanız gereken bu limiti artırmaktır. Limit arttırma prosedürleri için bankanız müşteri hizmetleri ile görüşmeniz gerekmektedir.

Bu yayın en son değiştirildi 11 Temmuz 2020 14:54

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.