Reklam
Dünyadan

Apple, 5 haftada 190 milyar dolar değer kaybına uğradı

Reklam
Reklam

Apple, 5 haftada 190 milyar dolar değer kaybına uğradı

Apple ilk 30 yılının sonunda ancak ulaşabilmiş olduğu 190 milyar dolarlık değerini, sadece 5 hafta içerisinde değer kaybına uğradı.
1976 yılında kurulduktan 4 yıl sonra yani 1980 yılında halka arzıyla beraber borsada işlem görmeye başlayan bunun beraberinde teknoloji devi olarak bilinen Apple, 2010 yılı itibariyle piyasa değerini 190 milyar dolar seviyelerine taşımıştı. ABD şirketleri tarihindeki ilk 1 trilyon dolarlık şirket olan Apple’ın iPhone satışları beklenenden düşük olunca şirket, sadece 5 hafta içerisinde Yunanistan’ın toplam milli gelirine eşit bir parayı, 190 milyar doları kaybetti. 3 Ekim 2018 tarihinde piyasa değeri ise yapılan incelemede 1.1 trilyondan fazla olan teknoloji devi Apple’ın değeri, dün itibariyle, 920 milyar doların altına düştü.

Apple hisseleri düşüyor mu?

Apple Hisse

Related Post

Apple’ın piyasa değerinde âni bir düşüş yaşamasının sebepleri arasında yer alan, şirketin bu yıl piyasaya sürdüğü yeni nesil iPhone’larının fiyatlarının bir hayli yüksek olmasına bağlanıyor. Öyle ki TF International Securities, Apple iPhone XR satışlarının tahminini 100 milyondan 70 milyona kadar düşürdü. İşlerin iyi gitmediğinin Apple da oldukça farkında olduğu gözlendi. Şirketin CEO’su olarak görevine devam eden Tim Cook; Türkiye, Hindistan, Brezilya ve Rusya gibi gelişmekte olan ülkelerde satışların hiç mi hiç iyi gitmediğinin altını çizmişti.

California, ABD merkezli teknoloji devinin bu ay başında yapmış olduğu “iPhone satış miktarları artık saklı tutulacaktır” açıklamasının sonrasında, şirketin satışlarının daha da düşeceği ve bunu kamuoyuna duyurmak istemediği anlaşılmıştı. Apple’ın durumu, cihazlarına yaptığı zamlar dolayısıyla kullanıcıların, bütçelerine daha uygun cihazları tercih etmesiyle git gide kötüye gidiyor. Zaman içerisinde Apple’ın değer kaybını nasıl toparlayacağı veya düşüş devam mı edecek zamanla göreceğiz.

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.