Reklam
Araştırma İnceleme

2016 – 2017 Banka Kredi Faizleri Düşecek Mi?

Reklam
Reklam

2016 – 2017 Banka Kredi Faizleri Düşecek Mi?

 

 

2016-2017 yıllarında kredi faizlerinin düşüp düşmeyeceği sıklıkla karşılaşılan bir soru olup cevabı sadece bilgi birikimine değil teknik analiz ve değerlendirmelere, sonrasında ise ülkemizde yaşanan ekonomik, siyasi ve buna benzer gelişmeler ışığında cevaplanması gereken bir konudur. 2016 yılı içerisinde de faiz oranlarının belirlenmesinde dönem dönem bu gelişmelerin etkili olduğunu ve faizlerde artışlara ve kısıtlı da olsa azalmalara sebebiyet verdiğini bilmekteyiz. 2016 yılı başındaki siyasi belirsizlikler, genel seçimlerin sonuçsuz kalmasından ve ikinci bir genel seçimin olmasına kadar geçen dönem ülkemizdeki siyasi belirsizliklerin ve ekonomiyi etkileyen etmenlerin başında gelmektedir.

Buna paralel olarak sınırlarımızda yaşan savaş durumları ve bunun neticesinde yaşamış olduğumuz mülteci problemleri, Rusya ile yaşamış olduğumuz uçak düşürme krizi ve bunun neticesinde iki ülke arasındaki ekonomik yaptırımlar da bu olumsuz gelişmelerin başında yer almaktadır. Bu gelişmeler bazında kredi değerlendirme kuruluşlarının ülkemiz kredi notundaki olumsuz görüşleri de ülkemizde ekonomik sorunların yaşanmasını desteklemekte bu da bankaların kendilerini savunma pozisyonunda tutmalarını yani kredi faiz oranları gibi konularda artırımlara gidilmesini ve katı uygulamalar takip edilmesini tetiklemiştir.

Related Post

Özet olarak bankaların kendilerini savunma pozisyonlarından çıkarmaları için olumlu ekonomik gelişmeleri takip etmek gerekmektedir. Ülkemiz son dönemlerinde iç veya dış kaynaklı olumsuzluklar ise yavaş yavaş son bulmaktadır. Rusya ile yaptırımların sona erdirilmesi için atılan adımlar bunun bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Yani bu olumlu hava devam ettiği müddetçe bankaların faizlerde indirimlere başlayacağı ve ülke içi ekonomide alım gücünü destekleyeceği aşikardır. Öyle ki Merkez Bankasının son dönemlerdeki faiz indirim kararları da bu durumu desteklemektedir. Faizler düşmeye başladı son olarak konut kredisi faiz oranları 0.95 olarak belirlendi.

 

[poll id=”3″]

Bu yayın en son değiştirildi 23 Mart 2017 16:50

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.