Reklam
Sigortacılık Haberleri

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Bilgi

Reklam
Reklam

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Bilgi

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Bilgi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından masrafları tam olarak karşılanmayan veya belli bir kısmı karşılanan hastalık veya sağlık sorunu durumlarında kişilerin daha yüksek standartlar çerçevesinde sağlık hizmetleri talep ettiği özel sağlık sigortası türüdür. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın ilk olarak geçtiği madde, 5510 sayılı Kanunun 98. maddesidir. Anayasada konuyla ilgili düzenlenmenin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2012/25 sayılı genelgesiyle, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hakkında düzenleme yapılmıştır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Amaçlanan Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın temel amacı sosyal güvenceye sahip olan sağlık sigortalı kişilerin SGK ile anlaşmalı özel sağlık kurumlarında, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun karşıladığı masraflardan sonra arta kalan masrafları sigortalı kişiye yansıtmamaktır. Örnek olarak; bir tıbbi müdahale sonucunda özel sağlık kurumu, tedavi masrafları olarak 1000 lira talep ediyorsa ve bunun 500 lirasını SGK karşılıyorsa, diğer kalan 500 lirayı da Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında sağlık şirketi öder. Yani bu durumda sigortalı bir kişiye herhangi bir tedavi masrafı çıkmamış olur.

Related Post

Ayrıca Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tamamıyla özel sigorta şirketleri tarafından hizmete sunulan bir sigorta türüdür. Yani Genel Sağlık Sigortası olan birinin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırması mecburi değildir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın Kullanılma Şartları

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın kullanılabilmesi için tedavi olduğumuz veya başka sağlık hizmetini kullandığımız özel sağlık kurumunun SGK ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını yaptırdığımız özel sigorta şirketiyle anlaşmalı olması lazım. Sağlık kurumunun veya doktorun SGK ile sözleşmesi olmaması durumunda veya SGK’lı hasta kabul etmediği durumlarda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın da bir geçerliliği olmaz. Ayrıca bu sigorta kapsamına ilaçlar dahil değildir. Bununla sadece özel sağlık kurumlarında muayene, tahlil, yatış ve ameliyat gibi müdahaleler sonucunda çıkacak masraflar karşılanıyor.

Bu yayın en son değiştirildi 9 Mart 2020 11:59

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.