Reklam
Hisse Borsa

Açığa Satışın Faydaları Nelerdir?

Reklam
Reklam

Açığa Satışın Faydaları

Açığa Satışın Faydaları Nelerdir? Borsada açığa satış, borsaya yatırım yapan birçok insanın neredeyse her gün kullandığı yöntemlerden birisidir. Bu yöntem para kazanmak için kullanıldığı gibi riskli bir durumdur. Normal bir yatırımcı hisse senedi alarak, hissenin yukarı yönlü hareket etmesini hedefler ve bu şekilde kazanır. Açığa satış yapan kişi ise düşüş hedefi ile işlem yapar.

Açığa Satış Nedir?

Açığa Satış Nedir? Bir yatırımcının takibine aldığı bir hisse senedinin, piyasa yönünün tam tersine hareket etmesi durumunda para kazanmasıdır. Yani normal bir hisse senedi yatırımcısı yukarı yönlü hareket beklerken, açığa satış işlemi yapan bir yatırımcı aşağı yönlü bir hareket bekler ve bu şekilde pozisyon alır. Açığa satışını gerçekleştirdiği hisse senedi düşüş gösterirse yatırımcısına fayda sağlar. Bir başka tanım ise, elinde olmayan hisse senetlerini satarak vade sonunda satışını gerçekleştirdiği hisse senetlerini alan kişiye teslim etmesidir.

Related Post

Normalde bütün hisselerde yukarı yönlü bir hareket beklenir. Düşmesi beklenen hisse pek fazla tercih edilmeyen hissedir ve birçok yatırımcı uzak durur. İşte böyle durumlarda açığa satış yapan kişi düşecek olan hisseyi belirler ve işlemini gerçekleştirir. Riski göze alarak yapılır ve hedef gerçekleşirse düşen piyasada bile para kazanılmış olur.

Açığa Satışı Kimler Yapabilir?

Açığa satış işlemi yapabilmek için borsada işlem yapılan aracı kurumunuza başvurup, ‘’Açığa Satış İşlem Sözleşmesi’’ imzalanması gerekmektedir. Bu sayede açığa satış işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İşlem sırasında öz kaynak oranının yüzde 35’in altına düşmemesi gerekmektedir.

Açığa Satış İşleminin Faydaları

Her ne kadar riskli bir işlem gibi gözükse de açığa satış işlemi piyasa fiyatının oluşmasına büyük katkıda bulunur. Yatırımcı bu sayede elinde bulunan paranın artmasına sebep olmaktadır. Borsa piyasasının durgun olduğu dönemlerde açığa satış işlemi sayesinde piyasa biraz olsun hareketlenir. Hisse senedi yatırımcısına, borsa düştüğü zamanlarda bile para kazandırır.

Bu yayın en son değiştirildi 17 Şubat 2020 17:01

Reklam
Finanspara

Finanspara Ekonomi haberleri ve para dünyası

Paylaş
Tarafından yayınlandı
Finanspara

yakın zamanda Gönderilenler

Solana Coin: Yolculuğu, Projeleri ve Piyasa Performansı

Solana'nın Kuruluşu ve Temel Özellikleri ($SOL) Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından kurulan bir blok…

4 ay Önce

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir?

Bitcoin İçin ETF Neden Önemli? ETF Nedir? Günümüzde, finansal piyasalarda dijital varlıkların önemi arttıkça, Bitcoin…

4 ay Önce

Türkiye’de Geçmiş Yıllarda Yaşanan Krizler Çerçevesinde Faiz Politikası

Kredi faiz oranlarının düşmesi, birçok faktörün bir araya gelmesiyle mümkün olabilir. Merkez Bankası'nın temel faiz…

6 ay Önce

Airbnb’ye Yönelik Yasal Düzenlemeler Yapıldı

Resmi Gazete'de "Turizm Amaçlı Konut Kiralama ve Bazı Kanunlarda Değişiklik" kanunu yayımlandı ve yürürlüğe girdi.…

6 ay Önce

Japon Emeklilik Fonu 4,5 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Japon Emeklilik Fonu, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri olarak biliniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde fon…

6 ay Önce

Merkez Bankası 2023 Yılı Enflasyon Tahminini Güncelledi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin enflasyonla mücadelesine ve Merkez Bankası'nın…

6 ay Önce
Reklam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.