• YARIM ALTIN
    8.506,00
    % -0,38
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5038
    % 0,08
  • € EURO
    34,7826
    % -0,12
  • £ POUND
    40,2943
    % -1,04
  • ¥ YUAN
    4,5009
    % 0,12
  • РУБ RUBLE
    0,3457
    % -0,21
  • BITCOIN/TL
    2078968,544
    % 2,74
  • BIST 100
    9.693,46
    % 1,77

Pisa Testi Eğitim Soruları

Pisa Testi Eğitim Soruları

Pisa Testi Eğitim Soruları ve Cevapları

Pisa Testi Eğitim Soruları Eğiticilerin kaliteli mesleki eğitim faaliyetleri ile donanımlarını geliştirerek, eğitimde başarılı olunabileceği vurgulanmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda öğretmenlerin mesleki gelişiminin devam ettirilmesi, öğrencilerin elde ettiği öğrenim çıktılarında olumlu bir etkiye sahip olduğu belirlenmiştir. Eğitim faaliyetlerinde yüksek başarı beklentisi, eğitim uygulamalarında ciddi değişimlerin göze alınmasını da gerektirmektedir. Bu değişimler, eğiticilerin sahip oldukları bilgi ve becerilerinde de değişim ve gelişimleri ön görmektedir. Mesleki eğitim faaliyetleri içerisinde olan eğiticiler hem kendi öğrenim süreçlerini hem de öğrencilerin öğrenim süreçlerini olumlu katkı yapmaktadırlar. Türkiye’de eğiticilerin mesleki eğitim faaliyetlerine katılım oranı ciddi düzeyde düşük kalmaktadır. Bu oran %24 olarak tespit edilmiştir. Bu oran bize eğiticilerin mesleki gelişimi konusunda ciddi sorunların olduğunu göstermektedir. Ayrıca yapılan mesleki eğitim uygulamalarında, gereksinim duyulan planlamalarda ciddi eksikliklerin olduğu görülmüştür.

 Uluslararası Sınavlar

PISA testi ve benzeri uluslararası düzeyde yapılan sınavlar niceliksel veri sağlayarak, ülkelerin eğitim sistemlerini değerlendirme ve diğer ülkelerle mukayese etme olanağı sağlamaktadır. Bu tür uluslararası düzeyde yapılan sınavlarda başarılı olan ülkelerin, daha başarılı ve nitelikli bir eğitim sistemine sahip oldukları kabul edilmektedir. Bu sonuç aynı zamanda başarılı ülke eğiticilerinin de, nitelikli mesleki eğitim faaliyetlerine sahip oldukları anlamına gelmektedir. Gelişmiş ülkeler artık nitelik gerektirmeyen işler için insan iş gücü alanına çok fazla ihtiyaç duymamaktadırlar. Bununla beraber eğitim sistemlerini de geleneksel yapıdan kurtarmaları o derece zor ve yavaş olmaktadır.

 PISA Testi Ve Kazandırdıkları

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programının (pisa) yürütücülüğünü yapmaktadır. OECD, dünyada 65 farklı ülkede araştırma ve incelemeler yapmaktadır. Yapılan bu araştırma ve incelemeler sonucunda, öğrencilerin fen bilimleri ve matematik derslerindeki başarı düzeyleri, gelecek dünya ekonomisinin ne kadar sağlıklı veya ne kadar problemli olabileceği hakkında bir ön bilgi sunmaktadır. Farklı bir bakış açısıyla, bir şehir veya ülke ne oranda iyi okul ve eğitim sistemine sahipse gelecekte de o oranda başarılı bir ekonomi ve teknolojiye sahip olacağı kabul edilmektedir. PISA, fen bilimleri, matematik ve okuma yazma ile ilgili alanlarda 15 yaşındaki çocukların hızlı düşünüp sonuca gidebilme yeteneklerini ölçer. PISA testinde sorulan soru öğrencilerin ezber yeteneklerinden ziyade, öğrencilerin içinde yaşadıkları dünya ile ilgili bilgi birikimlerini ve problem çözebilme kabiliyetlerin ölçmeyi amaçlar. PISA test verileri her üç senede bir toplanır ve çeşitli açılardan değerlendirilir. Yapılan sınav sisteminde başarılı olan eğitim ve okul sistemlerinin ortak noktaları belirlenir, en fazla ilerleme kaydeden eğitim ve okul sisteminin reform süreçleri ve uyguladıkları benzer taktikleri belirlenir.

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.