• YARIM ALTIN
    8.151,00
    % 0,12
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5298
    % 0,09
  • € EURO
    35,0046
    % -0,11
  • £ POUND
    40,7990
    % -0,16
  • ¥ YUAN
    4,4941
    % 0,12
  • РУБ RUBLE
    0,3531
    % 0,14
  • BITCOIN/TL
    2103627,413
    % 0,78
  • BIST 100
    9.716,77
    % -0,05

Elektrik Faturası Düşürme Yöntemleri

Elektrik Faturası Düşürme Yöntemleri

Elektrik Faturası Düşürme Yöntemleri

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte evlerimizin içi elektronik cihazlarla doldu. Ay sonu geldiğinde elektrik faturalarını düzenli olarak ödüyoruz. Gelişi güzel kullanılan elektronik cihazlar elektrik faturasının yüksek gelmesine neden oluyor. Elektrik faturası düşürme yöntemlerini kullanarak, elektrik faturasından tasarruf edebilirsiniz.

Bilgisayar kullanırken, televizyon izlerken, çamaşır makinesi kullanırken, cep telefonunu şarj ederken kısacası hayatımızın her alanında elektrik kullanıyoruz. Teknoloji gelişti ama doğru bir şekilde kullanırsak faydasını görebiliriz. Eğer sizin de elektrik faturanız yüksek geliyorsa, elektrik faturası düşürme yöntemlerini incelemenizde fayda var.

Uzmanların yapmış olduğu araştırmalara göre, evlerde en çok buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, su ısıtıcı en çok fazla elektrik tüketen cihazlar arasında yer alıyor. Evinize yeni elektrikli aletler alacaksanız; A+, A++, akıllı cihazlar seçmeye dikkat edin. Böylece daha az enerji tüketmiş olursunuz.

Kullanılmayan Işıkları Kapatın

Bir ampulün yaktığı ışık tüketimi ne kadar basit olsa da, kullanılmayan unutulmuş ışıklar elektrik faturalarının aylık 3 TL fazla gelmesine neden olur. Akıllı ve düşük wattlı ampulleri kullanmayı tercih edin. Kullanmadığınız ışıkları kapatarak, yıllık olarak yaklaşım 36 TL tasarruf elde edebilirsiniz.

Doğal Işık Kaynaklarına Önem Verin

Güneş bir doğal ışık kaynağıdır. Güneş yazın erken doğup geç batarken,  kışın da geç doğar, erken batar. Evinizin cephesi güneş alıyorsa, doğal ışık kaynağı olarak kullanabilirsiniz. Elektrik faturasını aylık olarak 5 TL azaltabilirsiniz.

Kullanım Amacınıza Uygun Elektronik Cihazları Satın Alın

Herkes evlerinde buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, ütü, süpürge, televizyon ve bulaşık makinesi kullanır. Ancak enerji tasarrufu, kullanım ve özellikleri bakımından doğru olan cihazı satın almanız gerekiyor.

Buzdolabı

En çok elektrik tüketen cihazların başında, buzdolabı geliyor. Buzdolabını koyduğunuz yerin yakın çevresinde başka bir cihaz bulunmasın. Çünkü diğer cihazlarda ısı yayacağından, buzdolabı enerji tüketimi bakımından etkilenir.

Tencere ve tavaları buzdolabına koyarken sıcak değil, soğumuş olmasına dikkat edin. Ağzı açık tencereyi buzdolabına koyduğunuzda, nem çıkarır. Böylece fazla enerji tüketimi olur. Ağzı açık kap, kacak, tencere, tava vs. koymamaya dikkat edin.

Fırın

Yemeklerinizi fırında değil de, ocakta pişirin. Daha az enerji tüketimi harcamış olursunuz. Fırın kullanılacaksa, içini mutlaka doldurun. Büyük alınan fırınlar, daha fazla enerji tüketir. Küçük fırınlar işinizi görecekse, lüks ve daha büyük fırınlar almayın.

Çamaşır Makinesi

Çamaşır makinesi ile fırının harcamış olduğu enerji miktarı birbirine benzer. Kilo, program ve enerji tasarrufu özellikleri vardır. Kendi kullanım miktarını hesaplayarak uygun çamaşır makinesi alın. Enerji dağıtım şirketleri gündüz ve gece elektrik kullanımı için farklı tarifeler uyguluyor. Çamaşırlarınızı gece yıkayarak, gündüze oranla %50 enerji tasarrufu elde edebilirsiniz.

Süpürge Ve Ütü

Hemen ısınan ve buharlı ütüleri satın almayı tercih edebilirsiniz. İşinizin bitmesine az bir zaman kala, ütünün fişini çekebilirsiniz.

Emiş gücü ve toz haznesi yüksek olan elektrik süpürgelerini alabilirsiniz. Böylece işinizi daha çabuk yaparak, hem zamandan hem de enerji tüketiminden tasarruf etmiş olursunuz.

Televizyon

Zamanımızın çoğu teknolojik aletleri kullanmakla geçiyor. Evde başka bir işiniz varken televizyonu beklemeye almak yerine, kapatmayı tercih edin. Eğer evden çıkıyorsanız, televizyonun fişini bile çekebilirsiniz.

Kullanılmayan Cihazların Fişini Çekin

Televizyon, su ısıtıcısı, bilgisayar vb. elektronik cihazlar çalışmasa bile, fişi takılı olduğu halde birçoğu enerji tüketmeye devam ediyor. Bu durumda kullanılmayan cihazların fişini çekerek, aylık 4 TL tasarruf elde edebilirsiniz.

Banyoda Fazla Zaman Geçirmeyin

Banyoda suyu ısıtmak için şofben, içerisini aydınlatmak içinde ampul kullanıyoruz. Banyoda geçirdiğiniz zamanı azaltmaya çalışın. Bir kovanın içine sıcak su koyarak banyo yapın. Böylece aylık 15 TL enerji tasarrufu yapmış olursunuz.

Çok Su Kullanmayın

Su ile elektriğin ne alakası var? Diyebilirsiniz ancak kullanılan sıcak su doğalgaz ve ısıtıcıdan gelebilir. Bu durumda elektrik harcamış olursunuz. El yıkarken ve diş fırçalarken suyu açık bırakmamaya özen gösterin. Lavabo ve banyoda düşük wattlı ampul kullanın.

Eski Elektrikli Cihazları Değiştirin

Eski elektrikli cihazlar yeni cihazlara göre fazla enerji tüketir. Bütçenizi zorlamadan eski elektrikli cihazlarınızı değiştirmeye çalışın. İlerleyen zamanlarda elektrikten enerji tasarrufu elde edebilirsiniz.

Evinizin Dış Cephesine Mantolama Yaptırın

2017 yılı itibariyle evlerin dış cephesine mantolama yaptırmak zorunlu hale geldi. Mantolama sayesinde, kışın evlerin içi daha çabuk ısınır. Yazın da klima sayesinde daha çabuk soğur. Böylece yaz aylarında da, kış aylarında da enerji tasarrufu yapmış olursunuz.

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.