• YARIM ALTIN
    8.550,00
    % 0,06
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5933
    % 0,35
  • € EURO
    34,8180
    % 0,19
  • £ POUND
    40,3890
    % -0,55
  • ¥ YUAN
    4,5018
    % 0,15
  • РУБ RUBLE
    0,3499
    % 1,02
  • BITCOIN/TL
    2110311,111
    % 3,26
  • BIST 100
    9.693,46
    % 1,77

2020 Yılı SGK Muayene Katılım Payı

2020 Yılı SGK Muayene Katılım Payı

2020 Yılı SGK Muayene Katılım Payı ne kadar? Katılım payı ne kadar ödeniyor? Ücret ve fiyatlandırması ne kadar? Katılım ücretleri ve fiyatları Sosyal Güvenlik Kurumu halk arasında bilinen adı ile SGK bireylerin sosyal bir güvence altında hayatlarını sürdürmesine yardımcı olmak, katılımcılarının hayat standartlarını yükseltmek amacı taşıyan bir kurumdur. Sosyal Güvenlik Kurumu, iştirakçisinin ve bakmakla yükümlü olduğu çalışmayan eş, çocuk, anne ve babası gibi yakınlarının sağlık kapsamında giderlerini de karşılamaktadır.

2020 Yılı SGK Muayene Katılım Payı Bu giderleri karşılarken prim ödeyen çalışan ya da emekli tarafından SGK muayene katılım payı ödemesi gerekmektedir. Hem çalışan hem de bakmakla yükümlü olduğu yakını muayene katılım payı ödemek zorundadır. Muayene katılım payı, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile hayata geçmiş bir sistemdir.

SGK muayene katılım payı ödeyeceğiniz sağlık hizmetleri ise şunlar; Sağlık Bakanlığıyla sözleşme imzalamış ve yetkilendirilmiş aile hekimleri hariç olacak şekilde ayakta tedavi için, hekim ve diş hekimi muayenesinin katılım payı, ayakta tedavide sağlanan ilaçlar, vücut dışı takma ve ortezler, yardımcı üreme yöntemi tedavileridir. Bu tedaviler de muayene katılım payı ödenmektedir.

SGK muayene katılım payı alımında sağlık kuruluşları basamaklandırılmıştır. Bu basamaklara göre SGK muayene katılım payı olarak ödenecek ücretlerde değişiklik olmaktadır. Birinci basamak da yer alan Bakanlığı ile sözleşme imzalanarak yetkilendirilmiş olan Aile Hekimlerine başvuranlardan muayene katılım payı alınmamaktadır.

2020 Yılında SGK Muayene Ücretleri Ne Kadar?

2020 Yılında SGK Muayene Ücretleri Ne Kadar

2020 yılında ikinci ve üçüncü basamak resmi devlet sağlık kuruluşlarında 6 TL, özel sağlık kuruluşlarında ise 15 TL SGK muayene katılım payı alınmaktadır. Muayene katılım payı, sigortalı çalışan ya da emeklinin kendisinin sağlık hizmetlerinden yaralanması ve ya bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetlerinden belirtilen şekilde yararlanması durumunda eczaneler aracılığı ile tahsil edilir.

SGK muayene katılım payı kurumdan aylık alanlar ve bakmak ile yükümlü oldukları çalışmayan eş, çocuk, anne ve babası gibi yakınları için tahsil edilecek tutar maaşlarından kesilirken diğer çalışan ve emeklilerden eczaneler aracılığı ile tahakkuk ettirilir. Sağlık hizmetinden yararlanan kişi eczaneden ilaçlarının katılım payını öderken sağlık hizmeti aldığı kurumun durumuna göre 6 ile 15 TL arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’na muayene katılım payı öder.

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.