• YARIM ALTIN
    8.551,00
    % 0,07
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5947
    % 0,34
  • € EURO
    34,8190
    % 0,18
  • £ POUND
    40,3760
    % -0,59
  • ¥ YUAN
    4,5018
    % 0,15
  • РУБ RUBLE
    0,3499
    % 1,01
  • BITCOIN/TL
    2098263,121
    % 2,92
  • BIST 100
    9.693,46
    % 1,77

2019 Kredi Kartı Ücreti Almayan Bankalar

2019 Kredi Kartı Ücreti Almayan Bankalar

2019 – 2020 Kredi Kartı Ücreti Almayan Bankalar

2018 Kredi Kartı Ücreti Almayan Bankalar arasında birçok kart ücretleri yansımaktadır. Ancak kredi kartı ücreti ile ilgili olarak birçok kullanıcı bu durumdan şikayetçi ve iadesi için hatta kartlarına kadar iptal etmektedirler. Yıllık kart ücreti aslında yasal olarak BDDK onayı ile yansımaktadır. Ancak çoğu bankalar bunu iptal edebiliyor. 2018 yılında birçok banka yansıyan yıllık kart ücretini müşterinin kartını kullanımına göre yani bankaya kazandırmış olduğu karlılık oranına göre iadesini yapmaktadır. Ancak hiç kartını kullanmayan veya deaktif olarak kullanan kullanıcıya pek iadesini yapmamaktadır. Bu durumda ise kullanıcı Tüketici hakem heyetine başvurarak iadesini almaktadır.

Bununla beraber eski deneyimlerime dayanarak bazı bankalar hakem heyeti kararından sonra kart ücretini iade ediyor. Herşey buraya kadar çok güzel. Ancak Banka sonrasında iade edilen kart ücreti ile ilgili olarak kullanıcıyı mahkemeye veriyor. İşte burada tamamen can sıkıcı bir durum oluyor. Bununla ilgili olarak bu durumlarda BDDK şikayetleri ilgili olarak BDDK’ya online sistem üzerinden şikayet edebiliyorsunuz. Bankaları denetleyen kurum BDDK’dir. BDDK şikayetleri Bknz. ile ilgili olarak nasıl şikayet edebilirim diyorsanız ilgili yazımızı tıklayarak okumanız yeterlidir.

2019 Kredi Kartı Ücreti Almayan Bankalar Hangileri?

En para

Enpara.com yeniliklerinin ardı arkası kesilmiyor. Hesap işletim ücreti, eft ve havale ücretsiz olduğu gibi Enpara kredi kartıyla da devrim yaptı diyebiliriz. Enpara sizlerden kart ücreti almadığı gibi size kart ücretini iade ediyor. En para Kredi Kartı özellikleri için tıklayınız.

Cepteteb

Türk Ekonomi Bankası adı altında olan Cepteteb kredi kartı ilk 50.000 kullanıcı arasına girenlerden herhangi kart ücreti almıyordu. Pek tercihler arasında yer almasa da kullanıcıların tercihi olabilir. Ancak yeni güncelleme ile 75 TL kart ücreti almaktadır.

World Eko Kart

Yapı kredi ürünü olan World Eko Kart kart ücreti almamaktadır. World Kart Eko kart özellikleri için bknz.

BDDK yeni mevzuatına göre tüm bankaların yıllık kart ücreti olmayan kartlarının olması zorunlu hale geldi. Her bankanın yıllık kart ücreti olmayan kredi kartı bulunmaktadır.

Bunlardan bazıları; Akbank Free, Garanti Flexi, Finansbank Fix, İş bank Aidatsız kart, Odeabank, Yapı kredi, HSBC diye sıralama yapabiliriz.

Kredi kartı alırken çok dikkatli olmalısınız. Aslında ne var ki basit bir kart işte deyip sonrasında iptal etme noktasına kadar gelebilirsiniz. Yıllık kart ücret ile ilgili bankanıza başvurmadan önce mutlaka sorunuz. Kampanyaları takip ederek birçok puanlar kazanabilirsiniz. Yaşamış olduğum deneyimlerde ise bunu meslek haline getiren müşteriler bile gördüm. Tabi o kadar uç noktalara gitmeyiniz 🙂

#Soru ve görüşleriniz için konuya yorum yazabilirsiniz. En kısa sürede cevaplandırmaya çalışacağız. 

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.